Saker att veta för att komma igång med att kopiera en sparad publik på Facebook

Facebook-publik

Det finns tillfällen när du vill rikta dig till en helt ny publik med dina Facebook-marknadsföringsinsatser. Det är dock inte ovanligt att många av dina målgrupper överlappar varandra på viktiga sätt. 

Till exempel kanske du skapade en anpassad publik med vissa viktiga intressen och demografiska funktioner. Med den publiken riktade du dig kanske mot en viss region. Att kunna duplicera den sparade publiken kan vara till stor hjälp om du någonsin lanserade en ny marknadsföringskampanj och ville rikta in sig på samma typ av användare, men i en annan del av landet eller i en mindre region. 

Med den dubbla målgruppen är allt du behöver göra att byta region istället för att manuellt skapa en ny målgrupp med samma inställningar förutom den. Alla andra inställningar kan du helt enkelt lämna i fred.

Facebook erbjuder inte en funktion för att duplicera sparade målgrupper. Med det sagt kan du fortfarande göra det genom att följa dessa viktiga steg:

Komma igång

Använda Facebook Business Manager (eller Ads Manager om du inte har ett Business Manager-konto), välj relevant annonskonto och välj sedan målgrupper under Tillgång avsnitt för att hitta dina sparade målgrupper. Markera rutan bredvid namnet på publiken som du vill kopiera. 

Kopiera publiken

Klicka sedan på Redigera knapp. Detta gör att du kan göra justeringar för publiken. Återigen kommer det att vara användbart när du vill göra ändringar i en duplikatgrupp utan att manuellt infoga samma information igen.

Du kommer att vilja ge din duplikatgrupp ett nytt namn för att undvika förvirring. Detta kan vara så enkelt som Kopia av [Ursprungligt publiknamn]. Redigera namnet därefter.

Duplicera Lookalike Facebook-publik

Nu kan du också göra ändringar i någon av de andra inställningarna du vill ändra. Du kanske vill rikta dig mot en annan åldersgrupp med din nya kampanj. Du kanske bara vill rikta in dig på ett kön. De ändringar du gör beror på dina specifika mål. När du är nöjd med dina ändringar är allt du behöver göra att klicka på "Spara som nytt".

Se till att du inte klickar uppdatering! Detta skapar inte en ny publik. Istället tillämpar det helt enkelt ändringarna på den befintliga. Du vill inte att det ska hända.

Det är också värt att notera att det finns tillfällen när det kan vara vettigt att undvika att publiken överlappar varandra. Facebook låter dig göra det kontrollera överlappningar, hjälper dig att bättre förstå vad du kan göra för att skydda dig mot dem. Men när du vill ha en viss överlappning mellan din publik kan den här enkla processen vara till stor hjälp.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.