Rynkfri kostym Roll-up

Här sitter jag på ett hotellrum i Milwaukee, Wisconsin. Vårt team presenterar för ett företag här i morgon och går tillbaka till Indianapolis. Jag köpte en ny kostym för resan - den var till salu för cirka 70% rabatt och jag kunde inte släppa den. Det är chokladbrunt - nästan svart - och ganska bekvämt. Jag har inte köpt en kostym på ett par år så jag unade mig en hel outfit - inklusive slip-on-skor.

Case Logic Messenger-väskaPå Midway Airport började jag prata med en annan resenär och jag nämnde att min kostym var förpackad i min handväska. Killen kunde inte tro att jag hade en kostym i väskan.

I själva verket hade jag hela min resa i ett Kurirväska - byte av kläder, bärbar dator, magasin osv. Jag hade på mig klädskor med mina jeans så jag såg ut som en trevlig resenär - det var egentligen bara för att spara utrymme. Och - de är slip-on så att jag kan göra det genom säkerhet snabbare. De Case Logic Messenger-väska Jag har ett vadderat bakfack som min MacBookPro passar perfekt in, så jag behöver inte störa min packning för att komma åt den bärbara datorn!

När jag bodde i Denver såg jag en morgonshow där en kille visade hur man rullar upp en kostym så att den är skrynkelfri. Folk brukar ta med en stor plaggpåse eller fälla upp den. Problemet är att plaggsäcken vikas och att fälla upp den orsakar rynkor. Om du rullar upp dräkten korrekt, hamnar du utan rynkor alls och du kan passa den i nästan vad som helst.

Jag är en stor kille - så du kan föreställa dig hur mycket utrymme en kostym skall ta upp med mig.

Rulla upp dina byxor

För att rulla upp dina byxor, se till att byxorna läggs ut med byxorna på sidan och att veckarna är uppradade så att byxorna blir helt platta. Börja i midjan, rulla byxorna snyggt tills de är i en fin rull. Lägg dem i din väska eller ditt bagage i ett mjukt hörn där de inte blir kramade.

Rulla upp din jacka

Att rulla upp jackan tar lite mer finess. Du vill försiktigt böja dig, inte vika :) din jacka så att du tar tillbaka axlarna för att röra vid sig själva. På så sätt inträffar varje vik direkt i mitten av ryggen och ser naturlig ut. Placera ärmarna försiktigt på ena sidan av jackan. Du vill inte lägga dem så mycket som att böja dem. Hylsans ände ska hamna under jackans nedersta knapp.

Börja vid axeln, rulla upp jackan - men se till att du inte rynkar den när du går. Den ska bilda en tjockare rulle än dina byxor, men kommer att hålla sig bra på resan! Skjut inte saker i väskan runt den, lägg den bara där med strumpor, undertröja etc. ovanpå.

Packa upp din kostym

Så snart du kommer till din destination, se till att packa upp väskan, rulla upp dräkten och lägg på den. Du borde hitta den i perfekt skick! Tyvärr har jag inga bilder att matcha - jag är faktiskt på väg så att en mobiltelefonkamera bara inte skär den.

OBS: Jag verkar inte ha så mycket tur med klänningskjortor - jag brukar sluta stryka dem på hotellet.

8 Kommentarer

 1. 1

  Glöm de tipsen om bättre bloggning eller olika widgets för WordPress-applikationen, det här är verkligen användbar kunskap! 🙂

  Tack!

  Curt

 2. 2

  Doug, jag älskar mode och kostymer, din låter jazzy, hur passar det? Jag får mycket av mina saker gjorda, jag är 6ft2in och 260 kg. En man i ditt yrke borde ha inte mindre än 3 fina kostymer för affärer, en blå kavaj, trenchcoat, grå byxor och svart, och en mycket hip outfit för dina heta datum, The roll up sak, jag måste vara övertygad

  • 3

   Min smak i kläder är mycket mer än min budget att köpa dem, JD! Denna speciella kostym är inte av rack - så jag måste få den till en skräddare. Ärmarna är ungefär en tum för långa, men allt annat är vackert. Jag önskar att byxorna hade ett sidenfoder, min andra kostym har det här och det är trevligare att ha på sig än ett gammalt par jeans.

   Upprullningen fungerar! Jag lovar 🙂

 3. 4

  Din före detta militär, du! Jag lärde mig denna förpackningspärla när jag var ute i Kalifornien och besökte min bästa vän som var stationerad där vid den tiden. Jag packade min väska för att åka hem och det irriterade honom verkligen. Han tog över och rullade alla mina kläder och det slutade med att passa in i ungefär en tredjedel av det utrymme som jag hade tagit upp. Jag tycker att det är en militär sak b / c de enda människor jag känner som packar på det här sättet har antingen varit i militären eller haft det inflytandet i sina liv.

  Oavsett har jag vikat genom att rulla allt sedan. Jag anländer alltid utan rynkor (som är banan i min existens) och gott om plats för andra olika saker. Klänningskjortor måste dock vanligtvis röra sig med ett strykjärn.

  Bra inlägg och mycket värdefull information att ha som affärsperson.

  • 5

   Jag måste bli gammal ... tillbaka på min tid var det "fold & stow". Vi rullade ingenting, men det fanns praktiskt taget veck i våra kläder från att fälla dem! Jag vikar fortfarande handdukar som jag gjorde i Boot Camp och tål dem inte vikta annorlunda. Ledsen!

 4. 6

  Måste försöka rulla kostymen och se om den fungerar bättre än det kostympaket jag använder nu. Nästa knep - att få skjortor till min destination utan att de ser ut som om jag sov i dem. Några tips för det, någon?

  • 7

   Jag köper skjortor utan järn från landänden och rullar dem. Om det finns rynkor eller veck räcker det med ett svep av strykjärnet. Om jag vet att jag ska ha på mig en jacka, bryr jag mig inte ens om jag stryker. Rynkorna kommer ut inom 30 minuter om jag bär en kostymjacka.

 5. 8

  ett annat sätt - dra en arm av jackan inifrån och ut och fortsätt så att du har en axel inifrån och ut. För den andra armen genom insidan utåt. Axelplattor bör staplas. Rulla sedan upp jackan.

  Brooks bröder skrynklade tröjor är de bästa - de blir inte skrynkliga.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.