Kraften med personalisering i e-postmarknadsföring

Depositphotos 53656971 s

Jag tog nyligen min 9-åriga dotter till Rättvisa, en barnklädhandlare. Från början bombade chefen mig, med 5 minuters mellanrum, med produktrekommendationer och kampanjer. Detta fortsatte i 30 minuter tills jag tvingades lära henne om kundinsikt och preferenser.

Ett dåligt e-postprogram är ungefär som en ineffektiv säljare. Istället för att behöva läsa ointresset i dina kunders ansikten, känn den negativa påverkan på försäljningen, eller i mitt fall, hör hårdheten i deras ord; e-postmarknadsföring kan berätta nästan allt du behöver veta om dina kunder och hjälpa dig att sälja mer.

Går utöver "Hej FNAME"

Den insikt som krävs för att göra ditt e -postprogram mer lönsamt finns redan på fingertopparna och det är billigt. Det kommer till dig i form av data. Jag menar inte öppna och klicka -data, även om det kommer att berätta mycket, jag pratar om data som gör att du kan anpassa upplevelsen för var och en av dina kunder.

Visst, personliga hälsningar är ofta väl mottagna men som jag nämnde i en ny chefsmarknadsförare Artikeln, årets framstående valentinsdagskampanjer var de som använde djupare data, till exempel köphistorik och kundprofiler, för att göra sina erbjudanden mer personliga och därför mer relevanta. I artikeln talade jag till stor del om återförsäljare men även tjänsteföretag har en massa lättillgängliga data för att spåra (eller till och med förutsäga) köpavsikten för sina kunder samt identifiera korsförsäljnings- och uppförsäljningsmöjligheter.

Vad måste du arbeta med?

Källorna till användbara data är till synes oändliga, men här är några kategorier och specifika exempel:

  • Profil: Tänk dig att du driver en resebyrå och jag är din 65 -åriga, tror du att jag skulle svara bättre på ett erbjudande som återspeglade de mest populära seniordestinationerna? Föreställ dig nu att bilderna i erbjudandet var de av den silverhåriga övertalningen. Eller kanske jag är på västkusttiden och ditt webinar är schema för 1:11 östra, skulle det vara mer troligt att jag reserverar min plats om e -postmeddelandet läser XNUMX am pacific?
  • Köphistorik: Om jag köpte presenter i eller runt dagens datum, två år i rad, kanske jag vill köpa en till igen i år? Vad händer om de nya presentrekommendationerna var i linje med mina tidigare köp av andra presentköpare? Om jag däremot redan har köpt din primära produkt, tror du att jag vill höra om hur mycket pengar jag kunde ha sparat om jag bara hade väntat? Istället skulle jag inte hellre veta om dina sekundära erbjudanden?
  • Aktivitet: Kanske har jag laddat ner tre sekventiella vitböcker på 30 dagar, men jag har ännu inte köpt något, skulle det vara en bra idé att bjuda in mig till en diskussion om mina specifika behov? Eller kanske har jag inte svarat på dina erbjudanden på ett tag, är jag perfekt för ett återaktiveringserbjudande eller tillfredsställelseundersökning?
  • Inställningar: Tänk dig att du har 10 olika produkter men jag är en återförsäljare som bara är intresserad av produkterna 1-5. Ska jag inte sättas in i ett segment med andra återförsäljare? Vad händer om jag är en direktanvändare men jag bara vill få pedagogisk information, i motsats till reklam, är det mer troligt att jag förblir en entusiast och delar din information om jag bara får det jag verkligen vill?

Det är enkelt och billigt att utföra

Jag blir alltid förvånad när SMB -marknadsförare säger att att använda data på denna nivå bara är för de stora pojkarna. Det kan ha varit sant under de senaste åren, men idag integreras varje ESP som är värt sitt salt enkelt med dina CRM- eller e-handelslösningar och webb analytics. Allt du behöver göra är att integrera det och framför allt testa det.

En kommentar

  1. 1

    Nej, det är inte enkelt och billigt att bifoga konsumentköp etc med e-postmarknadsföringsprogram. Nästan alla självbetjänings-ESP: er ger inte ens några integrationer. Det är alltid POS-appen eller din online-app att integrera och driva relevant "segmenteringsinformation" i ESP-kontakten.

    SMB vill ha något enkelt och självbetjäning.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.