Hur jag uppfostrade en Hullabaloo! aka lurad ...

esshylsa

Mina närmaste vänner vet hur mycket jag inte gillar popularitetstävlingar. De verkar dyka upp över Internet, de slösar mycket tid och de är inte så produktiva. Kom igen - Ashton Kutcher har en av de största följningarna på Twitter. Det enda jag kommer ihåg att han gjorde (förutom Demi Moore) är “Dude, var är min bil?”.

PS: Kutcher's senaste social media kampanj att eliminera barnslaveri är dock en stor!

rabalderSå - när en ny popularitetstävling dök upp och jag nominerades till den bestämde jag mig för att jag skulle vinna ... till varje pris. De Hullabaloo 2010 startades av det lokala CRM-företaget, Adress två (developer of a great CRM tool for small business). I didn’t mean to pick on them… but I just couldn’t help myself.

Adress två sätt upp en sida som har några röstlänkar på det så att människor kan rösta på hur de tror är gör verkligen ett ljud i Indianapolis-samhället. The page is somewhat protected… it tracks your IP address and only let’s you vote 3 times.

Jag tvekar att säga att jag riggade tävlingen ... Jag skulle hellre säga det Jag utnyttjade teknik för att utnyttja möjligheten att publicera mig själv.

Ok… jag fuskade.

Och ... jag suger Scott Wise (Av Scotty's Brewhouse berömmelse) till vad middag och $ 100 donation till Race for a Cure… Precis innan mina röster började ta fart. Ondska? Ja ... ja det var.

Hur man fuskar en online-omröstningstävling:

 1. Kopiera inte länken till sidan och begär ditt sociala nätverk. Istället, kopiera den faktiska röstlänken och distribuera den. På så sätt slutar alla som klickar på länken rösta på dig utan att veta det.
 2. Betala en tjänst som Flammande trafik or Köp träffar billigt för att slå din röstlänk. För cirka 20 dollar kan du få tusentals unika hits. Dem röstar lotta!
 3. If you don’t like spending money, you can always generate your own 1 pixel by 1 pixel iframe with JavaScript in a website page that’s traffic’d heavily. Since you can vote 3 times, I made the iframe three times.

Här är koden:

function makeFrame() { 
ifrm = document.createElement("IFRAME");
ifrm.setAttribute("src", "http://site.com/vote.asp?ID=5&name=Doug+Karr&tname=douglaskarr");
ifrm.style.width = 1+"px";
ifrm.style.height = 1+"px";
document.body.appendChild(ifrm);
}
makeFrame();makeFrame();makeFrame();

Whew… that was fun! I hope I didn’t hurt anyone’s feelings – and I’m guessing that this might cause one heck of a hullabaloo here in Indianapolis. I just couldn’t help myself when I found the big, gaping hole in the voting logic.

Scott behöver inte köpa min middag och jag ska donera $ 100 till Race for a Cure either way. I believe about 20,000 votes are going to be rolling in for me over the next month with all the services I paid for… I’m over 2,000 votes ahead now. (Scott smelled a rat when I got about 500 votes in an hour).

Det fanns inga servicevillkor för tävlingen, men om mitt straff ska tappas från tävlingen kommer jag gärna att tvinga. Lycka till alla som gjorde det på ett ärligt sätt!

22 Kommentarer

 1. 1

  Det är åtminstone därför röstningsformulär bör kräva en captcha eller helst någon form av inloggning eller registrering. Doug, du är ond (på ett bra sätt).

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Intressant, jag tänkte aldrig på en CAPTCHA - det kunde ha gjort tricket! (Även om det finns CAPTCHA OCR-skript nuförtiden också).

 5. 5

  Och det är bra att du inte nominerades! Medan Doug är ganska liten bugger med sin iframe, kan jag inte föreställa mig vad du skulle göra med dina SQL-injektioner!

 6. 6

  Till och med att bara göra denna POST över GET för inlämning av röster skulle ha fixat denna enkla attack. I slutändan kommer fuskare alltid att kunna genom falska konton, skript, betalda tjänster, TOR, etc ...

  Jag menar skit även icke-omröstningstävlingar blir fyllda eller får folk att fuska för att vinna. Nästan alla röstade för utmärkelsen är falska, det värsta är de företag som skryter om att vinna dem när de vet att de lurade för att vinna det och använda det som en del av deras marknadsföring / PR-kampanjer. Tyvärr blir de flesta inte så lätt det är.

 7. 7

  Tack för att du blev ren. Jag började undra hur jag taktfullt skulle DQ dig utan att orsaka ... ja ... en hullabaloo 😉

  Sanningen är att någon av oss tekniker kan räkna ut hur man bambuar en IP-tracker. Faktum är att @RobbySlaughter hade knutit det tidigt. Jag är mer imponerad av de människor som verkligen har samlat en betydande mängd verkliga röster trots att jag eftertraktar ledaren med en till synes oöverstiglig marginal. Dessa väljare trodde verkligen på sin kandidat. Jag är tacksam för det.

 8. 8

  Planen var alltid att komma rent! Jag håller med dig, detta fick verkligen en hel del strålkastare! Känn dig gärna DQ mig - det var kul medan det varade.

 9. 9
 10. 10
 11. 11

  Ingen kunde höja Doug rätt men mamma försökte, mamma försökte - http://www.youtube.com/watch?v=-eYnn6TufdU

  Jag tror att ni alla har fler tävlingar i sociala medier ner på deras dåvarande arbetare på fältet 😛

  Lätt mitt favoritinlägg någonsin. Lätt 🙂

  Påminner mig om de kämpande Indiana-omröstningarna i sociala medier förra hösten. Förhoppningsvis höjer det ribban för dessa omröstningar istället för att ha dem som trafikgeneratorer.

  Thillineth

 12. 12
 13. 13
 14. 14

  Det verkar som om de använder addpoll.com, JohnL ... men det skulle fortfarande vara möjligt. Du måste skapa en sida som automatiskt publicerar det alternativ som du vill att folk ska välja. När du har den sidan komplett kan du kanske få mekanismen att fungera. Det verkar dock som om addpoll kan begränsa inläggen att komma direkt från den domänen. Det är inte omöjligt, men skulle kräva lite cool programmering.

 15. 15

  Vad som är ännu roligare är nu att webbplatsen kommer att ha den här webbplatsen som referens i sin Google Analytics för att se att du just medgav att du köper röster. Hoppas att ingen där borta är uppmärksam. 🙂

 16. 16

  Det kan stämma men om jag aldrig har över 5000 röster och det faktum att jag inte kommer att kunna programmera betyder det att jag tänkte men aldrig följde igenom.

 17. 17

  Jag behöver verkligen hjälp med detta. I tävlingen är jag, jag gör det ärligt, men ser ut som att jag är den enda. Så snälla hjälp mig !!!!

 18. 18
 19. 19

  Det tredje steget använder ett skript för att skapa en pixel med 1 pixel iframe med
  röstsidans länk i den. Så när människor besöker din webbplats, kommer
  skriptet körs och omröstningen läggs till.

 20. 20

  Det tredje steget använder ett skript för att skapa en pixel med 1 pixel iframe med
  röstsidans länk i den. Så när människor besöker din webbplats, kommer
  skriptet körs och omröstningen läggs till.

 21. 21

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.