Hur man gör en enda uppgift

Alla pratar om hur man kan göra flera uppgifter ... igår hade jag ett samtal med David från Brown County karriärresurs centrum och vi diskuterade enstaka uppgifter. Det är ... stänga av din telefon, din twitter-skrivbordsapp, stänga din e-post, stänga av varningar - och faktiskt få lite arbete gjort.

tid.pngVi har för många distraktioner idag och det påverkar kvaliteten på vårt arbete.

Jag är inte ett fan av multitasking. Medarbetare från tidigare jobb kommer att bekräfta det faktum att jag är en kille. Jag gillar att hitta ett hörn, koncentrera mig på vad jag gör och utföra. Ibland gick de fram till mig och diskuterade ett annat projekt, och jag skulle se på dem som en zombie ... knappt ihåg att de till och med ställde mig en fråga.

Min dotter älskar förresten ... det här är vanligtvis när hon ber om tillstånd att göra saker som jag kanske säger nej till. 🙂

Hur som helst ... prova! Om du har en Blackberry, slå på den tyst (inte vibrera) och vänd den på skrivbordet så att du inte kan se ansiktet lysa upp när ett nytt meddelande träffar. Om du ska till ett möte, lämna din telefon vid skrivbordet och koncentrera dig på mötet. Om du har ett styrelserum för chefer i ett möte kan det mötet kosta ditt företag tusentals dollar. Lägg ner telefonen och få jobbet gjort!

Prova nästa vecka - blockera 2 till 3 timmar direkt i din kalender på måndag. Bestäm det projekt du ska arbeta med. Stäng dörren, stäng av alla skrivbordsvarningar och kom igång. Du kommer att bli förvånad över hur mycket arbete du får.

6 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Mycket bra råd .. Jag tror att jag faktiskt kan prova detta idag på lite läxor. Men jag ser varifrån Emma Adams kommer ifrån ... Jag klarar mig knappt genom klassen utan att kontrollera björnbäret.

  Hur som helst, bra inlägg ..

 4. 4

  Doug ... Jag letade efter en bra teknik för att göra en enda uppgift och kom över en bra ... Jag använder Pomodoro-tekniken ( http://www.pomodorotechnique.com/ ) när jag behöver fokusera på att få något gjort och jag måste göra det under en jämn tid. Jag kan inte tycka att använda den under många dagar fyllda med möten, men när jag har mycket att göra är det den bästa tekniken jag har hittat ... I grund och botten är en Pomodoro en 25-minuters arbetsperiod på en enskild uppgift och 5 minuter av paus. 4 pomodoros och du tar en 30 minuters paus ... Jag har gjort mycket med den här tekniken ....

 5. 5

  Tack för det här fantastiska inlägget, det fick mig att tänka ... Jag har stängt av aviseringarna på TweetDeck och Digsby för att hålla antalet distraktioner nere medan jag arbetar.

 6. 6

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.