Så här startar du en podcast för ditt företag (med lärdomar från mig!)

Så här startar du en podcast för ditt företag

När jag startade min podcast för flera år sedan hade jag tre olika mål:

 1. Myndighet - genom att intervjua ledare i min bransch ville jag göra mitt namn känt. Det fungerade definitivt och har lett till några otroliga möjligheter - som att hjälpa till att vara värd för Dells Luminaries podcast vilket resulterade i topp 1% av de mest lyssnade podcasts under dess körning.
 2. Utsikter - Jag är inte blyg för det här ... det fanns företag som jag ville jobba med eftersom jag såg den kulturella passningen mellan mina strategier och deras. Det fungerade, jag arbetade med några fantastiska företag, inklusive Dell, Kör pappa, SmartFOCUS, Salesforce, Angies lista ... och mer.
 3. Röst - När min podcast växte gav det mig en möjlighet att dela rampljuset med andra ledare i min bransch som var begåvade och på uppgång men inte kända. Jag är inte blyg för att jag vill göra podcasten mer inkluderande och mångsidig för att förbättra dess synlighet och räckvidd.

Som sagt, det är inte lätt! Lärdomar:

 • Ansträngning - ansträngningarna att undersöka, producera, publicera och marknadsföra innehållet tar mycket längre tid än att göra intervjun. Så en 20-minuters podcast kan ta tre till fyra timmar av min tid att förbereda och publicera den. Det är kritisk tid utanför mitt schema och har gjort det svårt för mig att hålla fart.
 • Momentum - Precis som bloggning och sociala medier fungerar, så fungerar podcasting. När du publicerar får du några följare. Att följande växer och växer ... så fart är avgörande för din framgång. Jag minns när jag hade hundra lyssnare, nu har jag tiotusentals.
 • Planering - Jag tror att jag skulle kunna maximera min räckvidd om jag också var mer avsiktlig i schemat för min podcast. Jag skulle gärna vilja utveckla en innehållskalender så att jag under året fokuserade på specifikt ämne. Föreställ dig att januari oktober är e-handelsmånad så att experter förbereder sig för kommande säsong!

Varför ska ditt företag starta en podcast?

Utanför de exempel som jag gav ovan finns det några övertygande statistik om podcast-antagande som gör det till ett medium som är värt att utforska.

 • 37% av befolkningen i USA lyssnade på en podcast den senaste månaden.
 • 63% av människorna köpte något som en podcastvärd marknadsförde på sin show.
 • År 2022 beräknas podcastlyssning växa till 132 miljoner människor i USA ensamma.

Företagsfinansiering.co.uk, en företagsekonomi och utlåning av forsknings- och informationswebbplatsförlag i Storbritannien, gör ett fantastiskt jobb med att gå igenom allt du behöver för att få din podcast upp. Infografiken, En guide för småföretag för att starta en podcast går igenom följande viktiga steg ... se till att klicka igenom till deras inlägg där de lägger till massor av resurser!

 1. Välj ett ämne bara du kan leverera ... var noga med att söka i iTunes, Spotify, SoundCloud och Google Play för att se om du kan tävla.
 2. Få rätt mikrofon. Kolla in min hemstudio och utrustningsrekommendationer här.
 3. Lär dig hur du redigera din podcast med redigeringsprogram som Audacity, Garageband (endast Mac), Adobe Audition (levereras med Adobes kreativa molnsvit). Det finns också ett växande antal onlineplattformar och appar!
 4. Spela in din podcast som en video- så att du kan ladda upp den till Youtube. Du skulle bli förvånad över hur många människor lyssna till Youtube!
 5. Skaffa sig värd speciellt byggd för podcasts. Poddsändningar är stora strömmande filer och din typiska webbserver kommer att kvävas på den bandbredd som krävs.

Vi har en fördjupad artikel om vart värd, syndikera och marknadsföra din podcast som beskriver alla olika värdar, syndikering och marknadsföringskanaler som du kan dra nytta av.

En annan resurs för mig (med en fantastisk podcast) är Brassy Broadcasting Company. Jen har hjälpt tusentals människor att starta och bygga sin affärspodcasting-strategi.

Åh, och se till att prenumerera på Martech Zone Intervjuer, min podcast!

Hur man startar en podcast

Upplysning: Jag använder affiliate-länkar genom hela den här artikeln.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.