Hur man använder sociala medier för småföretag

småföretagens sociala medier

Det är inte så enkelt som folk tror. Visst, efter ett decennium av att arbeta med det har jag ett jättefint följt på sociala medier. Men små företag har vanligtvis inte tio år på sig att öka och skapa fart på sin strategi. Även i min Small Business, min förmåga att utföra en mycket strategisk sociala medier marknadsföring initiativ för mitt lilla företag är en utmaning. Jag vet att jag måste fortsätta att öka min räckvidd och auktoritet, men jag kan inte göra det på bekostnad av mitt företag.

För småföretag står brist på resurser ofta i vägen för att uppnå sociala medier. Lyckligtvis finns det ett sätt för småföretag att hantera socialt, även när de saknar tid, personal och budget. I det här inlägget tittar vi på strategier för att skapa en effektiv social mediestrategi med minimala resurser. Kristi Hines, Blogg från Salesforce Canada

Salesforce har gått sönder a social media strategi för småföretag till 5 grundläggande steg.

 1. Ange realistiska mål
 2. Välj rätt nätverk för att uppnå dina mål
 3. Fokusera på den aktivitet som hjälper dig att uppnå dina mål
 4. Spendera reklambudgetar på riktad reklam
 5. Mät dina resultat

Jag skulle tillägga att detta inte är en komplett väg, det är en cirkel. När du mäter dina resultat måste du återgå till #1 igen och återställa dina mål och arbeta igenom processen ... förfina och optimera din strategi under vägen. Jag tror inte heller att du måste välja som nätverk, det handlar mer om att testa och optimera varje för publiken som finns där. Du kanske vill öka försäljningen på LinkedIn, men öka medvetenheten på Facebook - till exempel.

Hur man använder sociala medier för småföretag

4 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3
  • 4

   Tack Nancy! Kom bara ihåg att det är en investering och inte alltid direkt, direkt. Sociala mediers kraft ligger i dess förmåga att få ditt meddelande ekat bortom ditt omedelbara nätverk. Med tiden får du mer uppmärksamhet, fler följare och så småningom lite affärer och remisser.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.