Hur du använder din Zoom H6 som ljudgränssnitt till en Mevo

Mevo

Ibland är bristen på dokumentation på webbplatser verkligen frustrerande och kräver massor av försök och fel innan du får något att fungera korrekt. En av mina kunder är Mellanvästens största datacenter och de leder landet i certifieringar. Medan vi driver innehåll ibland vill jag utöka deras kapacitet så att de kan ge mer värde till kunder och kunder via andra medier.

Livestreaming av några förklaringar om nya regler, intervjuer av branschpersonal eller bara att ge regelbundet efterlevnad eller säkerhetsråd kan vara mycket värdefullt. Så jag hjälpte dem att bygga ut en studio för inspelning av podcasts, inspelning av video och live-streaming.

De har ett stort styrelserum där jag delade upp en region och säkrade den med ljudgardiner för att skära ner på ekandet. Jag bestämde mig för att gå med en semi-bärbar installation av en Mevo live-streaming kamera, en Zoom H6-inspelareoch trådlösa Shure lavalier-mikrofoner. Det betyder att jag kunde ställa in i otaliga områden för att spela in - från tavlan till sittområdet och allt däremellan.

Naturligtvis, när jag fick in all utrustning är det när jag stötte på problem. Zoom H6 och Shure-systemet fungerar felfritt, men jag försökte ta reda på hur jag skulle använda Zoom H6 som ljudgränssnitt till Mevo.

Zooma H6 och Mevo Boost

En anmärkning om detta är att du absolut vill använda Mevo Boost, som inkluderar möjligheten att ansluta via nätverk för streaming, samt USB för ljud, och har både ström och ett utökat batteri. Jag testade systemet ett dussin olika sätt ... försökte hämta lite information från Mevos begränsade dokumentation som visar Zoom H4n och inte H6 ... som har stora skillnader.

Det var faktiskt mycket mindre komplicerat än jag hade trott:

  1. Anslut Zoom H6 till Mevo Boost via USB. Notera: Detta driver INTE Zoom H6 (Boo!) Så du måste använda batterier.
  2. Slå på Mevo och sedan Zoom H6.
  3. På Zoom H6 måste du navigera genom menysystemet och ställa in det som ett ljudgränssnitt för inspelning med flera spår för PC / Mac med batteriström.

Här är skärmarna i ordning (var inte uppmärksam på det markerade menyalternativet, jag tog dessa bilder från Zoom H6-manualen).

Använd din Zoom H6 som ett ljudgränssnitt

Zoom H6 ljudgränssnitt

Välj Multi Track så att du kan använda alla dina mikrofoningångar

Zoom H6 Multi Track Audio Interface

VIKTIGT: Välj PC / Mac med batteriström

Zooma H6 PC / Mac med batteriström - Ljudgränssnitt

Mevo USB-ingång

Nu kan du se USB som en ljudingång på Mevo! Klicka bara för att ansluta så är du redo att gå.

mevo USB-ljud

Sidanot, dokumentationen för Zoom H4n säger att ljudutgången ska vara 44 kHz istället för 48 kHz. På Zoom H6 kunde jag inte ändra frekvensen på utgången när den användes som ett USB-ljudgränssnitt. Om du vet hur, låt mig veta! Det lät bra på 48 kHz så jag är inte säker på att det är nödvändigt.

Upplysningar: Jag använde mina Amazon-anslutningskoder i det här inlägget.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.