Hur man köper ett domännamn

Hur man hittar, väljer och köper ett domännamn

Om du försöker hitta ett domännamn för personlig branding, ditt företag, dina produkter eller dina tjänster, erbjuder Namecheap en bra sökning för att hitta ett:

Hitta en domän från $ 0.88

drivs av Namecheap


Tips om hur du väljer ett domännamn

Här är mina personliga åsikter om att välja ett domännamn:

 • Ju kortare desto bättre - ju kortare din domän desto mer minnesvärd är den och lättare att skriva så försök att gå med en kort domän. Tyvärr har de flesta domäner under 6 tecken redan reserverats. Om du inte hittar ett enda kort namn skulle jag försöka hålla antalet stavelser och ord till ett minimum ... igen, för att försöka förbli minnesvärd. Som ett exempel, Highbridge togs över alla toppdomäner, men vi var ett konsultföretag så jag kunde köpa båda Highbridgerådgivning och highbridgekonsulter ... långa domännamn med många stavelser, men minnesvärda eftersom det bara finns två ord.
 • Olika toppdomäner accepteras - Beteenden fortsätter att förändras med avseende på användare på Internet och deras användning av domännamn. När jag valde en .zone toppdomän (TLD), rådde vissa människor mig att vara försiktig ... att många kanske inte litar på den toppdomänen och tror att jag var någon form av skadlig webbplats. Jag valde det eftersom jag ville ha martech som domän, men alla andra toppdomäner var redan tagna. På lång sikt tycker jag att det var ett bra drag och min trafik är långt upp så det var värt risken. Kom bara ihåg att när någon skriver en domän utan TLD finns det en rangordning av försök ... om jag skriver martech och trycker på enter kommer .com att vara första försöket.
 • Undvik bindestreck - undvik bindestreck när du köper ett domännamn ... inte för att de är negativa utan för att folk glömmer dem. De kommer ständigt att skriva in din domän utan dem och troligen nå fel personer.
 • Nyckelord - det finns olika kombinationer som kan vara meningsfulla för ditt företag:
  • Plats - Om ditt företag alltid kommer att ägas och drivas lokalt, kan det vara ett bra sätt att skilja din domän från dina konkurrenter att använda namnet på din stad i namnet.
  • Varumärke - Varumärken är alltid fördelaktiga att använda eftersom de ofta är unikt stavade och troligtvis inte redan tagna.
  • Aktuell - Ämnen är ett annat bra sätt att skilja dig, även med ett gediget varumärke. Jag äger en hel del aktuella domännamn för framtida projektidéer.
  • Språk - Om ett engelskt ord tas, försök använda andra språk. Att använda ett franska eller spanska ord i ditt domännamn kan lägga till lite pizazz till ditt företags övergripande varumärke.

Vad händer om din domän tas?

Att köpa upp och sälja domännamn är ett lukrativt företag men jag tycker inte att det är en bra långsiktig investering. När fler och fler toppdomäner blir tillgängliga blir möjligheten att köpa en kort domän på en ny toppdomän bättre och bättre. Ärligt talat värdesätter jag inte ens några av mina domäner som jag gjorde en gång och jag skulle låta dem gå för öre på dollarn idag.

Men om du är ett företag som är övertygad om att köpa en kort domän som redan har tagits, kan de flesta bjuda och sälja. Mitt råd är helt enkelt att ha tålamod och inte bli alltför galen med dina erbjudanden. Jag har förhandlat om köp av flera domäner för stora företag som inte vill identifieras och fått dem för en bråkdel av den kostnad som säljaren frågade. Jag kollar också alltid om sociala kanaler är tillgängliga för dem också att reservera. Om du kan få dina Twitter, Instagram, Facebook och andra sociala smeknamn att matcha din domän är det ett bra sätt att behålla ett konsekvent varumärke!

Upplysning: Denna widget använder mitt medlems-ID för Namecheap.