Jag köpte en ny drönare för klienter ... och det är fantastiskt

Autel Robotics EVO-drönare

För några år sedan rådde jag en stor takentreprenör om deras online-närvaro. Vi byggde om och optimerade deras webbplats, initierade en pågående droppkampanj för att fånga recensioner och började publicera sina projekt online. En sak som saknades var dock före och efter bilder av fastigheterna.

Med en inloggning på deras offert- och projektledningssystem kunde jag se vilka fastigheter som stängdes och när projekt slutfördes. Efter att ha läst massor av recensioner online köpte jag en DJI Mavic Pro drönare.

Medan drönaren tog fantastiska bilder och var lätt att flyga, var det ganska ont att faktiskt installera och använda. Jag var tvungen att logga in på DJI tänkte en iPhone-applikation, ansluta telefonen till styrenheten och värre ... logga in på varje enskild flygning. Om jag befann mig i en begränsad region var jag också tvungen att registrera mitt flyg. Jag använde drönaren för ett tiotal projekt och sålde den sedan till kunden när jag slutade kontraktet med dem. Det är en bra drönare, de använder den fortfarande idag. Det var bara inte lätt att använda och jag hade ingen annan klient där det var vettigt.

Snabbspolning fram ett år och mitt Midwest Data Center öppnade ett nytt, toppmodernt datacenter i Fort Wayne, Indiana som inkluderade en EMP-sköld. Det var dags för mig att fånga några drönare, så jag fick tag på några fotografer och videografer i regionen.

Offerten jag fick för arbetet var ganska dyra ... det lägsta var $ 3,000 för att fånga video och bilder av företagets tre platser. Med tanke på körtiden och väderberoendet var det inte astronomiskt ... men jag ville ändå inte ådra mig den typen av kostnader.

Autel Robotics EVO

Jag gick ut och läste fler recensioner online och upptäckte att en ny spelare på marknaden höjde sig i popularitet, den Autel Robotics EVO. Med en inbyggd skärm på handkontrollen och inget behov av att logga in kunde jag bara ta ut drönaren, flyga den och ta de videor och foton jag behövde. Det har ett tak som är tillräckligt högt så det behövs ingen FAA-registrering eller licens för att flyga med det. Ingen installation, inga anslutningskablar ... slå bara på den och flyga den. Det är fantastiskt ... och var faktiskt billigare än Mavic Pro.

autel robotics evo

Produktinformation för drönaren:

  • Utrustad på framsidan erbjuder EVO en kraftfull kamera på en 3-axlig stabiliserande kardan som spelar in video med 4 k upplösning upp till 60 bilder per sekund och en inspelningshastighet på upp till 100 Mbps i en H.264- eller H.265-codec.
  • Med optik i äkta glas tar EVO fantastiska foton på 12 megapixlar med ett brett dynamiskt omfång för mer information och färg.
  • Integrerade avancerade datorvisionssystem ger hindrande undvikande, bakre hinderavkänning och bottengivare för mer exakta landningar och stabila inomhusflygningar.
  • EVO har flygtider upp till 30 minuter med en räckvidd på 4.3 km (7 km). Dessutom erbjuder EVO felsäkra funktioner som låter dig veta när batteriet är lågt och det är dags att återvända hem.
  • EVO inkluderar en fjärrkontroll som rymmer en 3.3-tums OLED-skärm som ger dig kritisk flyginformation eller en live 720p HD-videoflöde så att du kan se kameravyn utan behov av en mobil enhet.
  • Ladda ner den kostnadsfria Autel Explorer-appen som är tillgänglig för Apple iOS- eller Android-enheter och anslut till fjärrkontrollen och få tillgång till mer avancerade inställningar och autonoma flygfunktioner som Dynamic Track, Viewpoint, Orbit, VR first person view och Waypoint mission planning.
  • Evo har en Micro SD-kortplats för enkel överföring av filerna.

Jag köpte extra batterier och ett mjukt fodral för att bära drönaren. Den fälls upp snyggt och är lätt att bära.

Köp Autel Robotics EVO Drone Bundle

Vi höll ett öppet hus i det nya datacentret och jag tog drönaren upp, tog några foton och videor, och de blev vackra. Lokalpressen var där och jag kunde skicka dem videorna som de sedan använde i sin nyhetshistoria. Några veckor senare intervjuade en annan nyhetsshow ägarna och inkluderade också videon. Och jag optimerade deras webbplats, inklusive bilder och video i den. Här är bilderna:

Det var de bästa 1,000 XNUMX dollar jag någonsin spenderat ... redan fått en fantastisk avkastning på investeringen och en mycket, mycket nöjd klient. Bäst av allt, det krävde ingen skicklighet för att fungera alls ... läs bara instruktionerna så tar du perfekta bilder inom några minuter. Jag tog till och med ut det och testade att flyga det utanför räckvidden ... och det kom tillbaka inom några minuter. En annan gång flög jag det faktiskt i ett träd och kunde skaka ut det. Och ändå, en annan gång, flög jag den in i sidan av ett hus ... och det hade förvånansvärt ingen skada alls. (Whew!)

Sidanot: Autel har meddelat den senaste versionen av denna drönare, Autel Robotics EVO II ... men jag har inte sett den på Amazon än.

Köp Autel Robotics EVO Drone Bundle

Upplysningar: Jag använder mina anslutningskoder för både DJI och Amazon i den här artikeln.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.