Internet Explorer omprövar dess användbarhet

IE7 har några stora styrkor, men jag har också skrivit varför jag tror att det tappar marknadsandelar och frustrerande för den genomsnittliga användaren att använda ... särskilt menysystemet som sträcker sig längst till vänster och längst till höger om applikationen.

Jag skrev om IE7 och det är hemsk användbarhet för en dryg månad sedan. Det verkar som IE-teamet har tänkt om sin strategi med den kommande underhållsutgåvan av IE7. Menyraden visas nu som standard.

Innan du tror att jag klappar mig själv på ryggen borde du veta att jag am glad att IE klev ur de normala gränserna och provade ett nytt användarparadigm. Mitt problem är att jag inte är säker på att de någonsin testat det paradigmet helt innan de släppte det.

Jag tror verkligen att det skulle vara en otrolig strategi för teamet att introducera menyfliksområdet och funktionen "Office Button", dvs. IMHO, ett fantastiskt steg framåt i användbarhet i Office 2007. Det skulle inte bara förbättra webbläsarens användbarhet, det skulle skilja det från konkurrenterna, introducera människor till bandgränssnittet - kanske få lite ytterligare användning, och det skulle ge Microsoft-produkten mer i linje med resten av familjen.

Naturligtvis tror jag fortfarande att webbläsaren som kommer att trampa i tävlingen först kommer att vara webbläsare som introducerar de mest användbara gränssnittskomponenterna. Utan krav på nedladdning, om jag kunde programmera i en datagrid, HTML-redigerare, kalenderkomponent, bildmanipulation ... med inbyggda anpassade xhtml-taggar och -stilar, skulle jag utveckla applikationer för den webbläsaren före alla andra!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.