iElegance? Den första veckan av min migrering till en MacBook Pro

Vid det här laget har du redan översvämmats med Mac vs PC -annonser:

Sanningen är att jag inte är säker på att de spikar vad det är som Mac -användare tycker om. Utan tvekan är alla iLife, iMovies, iTunes, etc. fantastiska att använda. Det är inte heller någon överraskning att kreativa människor älskar att använda en Mac. En del av det kan vara att folk som Adobe och program som Quark började på en Mac.

Det element som jag tror att Apple saknar i dessa reklamfilmer är elegansen i användargränssnittet. Även om Windows har utvecklats och faktiskt efterliknat många av Apples egenskaper, har de fortfarande inte riktigt fångat användarvänligheten.

Jag ska visa min ålder här, men jag började i denna bransch med att programmera stege -logik i Programmable Logic Controllers (PLC), flyttade till DOS, integrerade PLC till DOS och utvecklade, integrerade och implementerade applikationer på Microsoft Windows, IBM OS2 Warp/Warp Server, etc. Det har aldrig varit enkelt, men jag har alltid utmanat mig själv att läsa och experimentera för att automatisera och integrera mer och mer. Jag har mycket erfarenhet, och du kan säga att jag är en "Microsoft Guy", efter att ha använt det som mitt främsta verktyg i mina jobb hela min karriär.

OSX (Mac: s operativsystem), är mindre rörigt, enkelt att använda, lätt att manipulera, anpassa, integrera etc. För att säga dig sanningen var en av de roligaste stunderna jag hade när jag inte kunde komma på hur jag skulle installera en program. Jag insåg inte att jag helt enkelt kunde dra den till min applikationsmapp. Önskar du inte att det var så enkelt på Windows? Sheesh.

När det gäller interaktivitet på jobbet (vi är en Microsoft -butik) har jag inte haft några problem. Inga problem att komma på nätverket, få åtkomst till trådlöst, använda Office och skicka och dela filer. Det har varit ganska smärtfritt. Jag har Parallels som körs "bara om" jag behöver köra XP ... men jag kör det ur ett fönster på Mac (det är fantastiskt). Där har jag Microsoft Access och Microsoft Visio.

Så ... mitt första ord måste vara iElegance. Apple gör ett fantastiskt jobb på ett vackert, enkelt gränssnitt som körs helt perfekt. När jag har bytt från PC till PC tidigare har det ärligt taget tagit mer tid än att behöva byta till Mac. Jag är imponerad.

En kommentar

  1. 1

    Välkommen till Macs underbara värld 🙂

    Jag har haft min första Mac-exponering i början av 80-talet, när jag såg en demo som betonade det faktum att Mac-datorer var vänliga (som i “Please insert the disk” i motsats till “insert disk”). När jag tillbringade ett år i USA 1986 hade skolan bara Mac-datorer. De var så lätta att nätverka, och vilken charm att göra grafik (idag skulle man kalla det "grafik"). Under några år arbetade jag med datorer, främst av det skälet att man som student inte hade råd med en Mac då. Sedan hade jag en vacker Mac (5200), som var en föregångare, om än inte så framgångsrik, för iMac. Sedan igen, när Windows XP kom ut, frestades jag att köpa en bärbar Sony. Inte bara suger tekniskt stöd, då började jag tjäna pengar med video och att behöva starta om din dator varje timme med klienten som sitter bredvid dig, var ingen bra upplevelse. Så vi hoppade på Final Cut bandwaggon, redan med 1.25 version. Har inte ångrat det en gång. Idag är vi två på kontoret och har 2 Mac-datorer; allt från en liten Mac mini, ett gammalt G5-torn (kan du föreställa dig en 4-årig dator som fortfarande ser bra ut och fortfarande fungerar?) upp till en G7 med 5 processorer.
    Slutsats: Mac-datorer kan kosta mer i början, men de sparar så mycket i produktivitetskostnader, är roliga att arbeta med, säkra från virus. De fungerar bara.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.