Ignorera, mäta och fokusera

Gregg Stewart har ett enastående inlägg som talar till Marknadsintegration i en decentraliserad värld. När du får en chans kan du läsa inlägget och överväga - inte bara råd - utan de lösningar som erbjuds. En av de lösningar som nämnts var Aprimo. Aprimo är ett Indianapolis-baserat företag som jag haft nöjet att prata med de senaste veckorna om sociala medier, optimering av sökmotorer och bloggning.

Med massan av alla dessa sociala medieverktyg för sent kan den typiska marknadsföraren springa från verktyg till verktyg som en galning som försöker hålla jämna steg. Allt är nytt, allt är fantastiskt ... det är den heliga gralen att bygga relationer med konsumenter. Jag oroar mig verkligen för mina vänner i branschen som aldrig någonsin har upplevt denna eufori förut.

Här är mitt enkla råd till marknadsförare online:

 1. Ignorera ingenting - Jag är en förespråkare för att försöka allt för att både uppleva det och tänka på dess styrkor och svagheter. Så länge det inte finns någon tvingande anledning att det kommer att skada ditt företag, ge det ett skott!
 2. Mät allt - allt du försöker ska mätas både på kort och lång sikt. Jag kommer ihåg när folk använde direktreklam, de skulle prova det en gång och uppgav att det suger. Om de hade gjort det 2 till 3 gånger kan det ha fungerat bortom deras vildaste drömmar. Ge det en chans innan du bestämmer dig för att det är slöseri med tid.
 3. Fokusera på vad som fungerar - Anledningen till att jag är så stor förespråkare för blogg är att vi vet att det genererar mycket innehåll, sökmotorer hittar och vidarebefordrar det innehållet till relevanta sökare, och det driver en majoritet av trafiken när det görs effektivt. Att börja med en grund av bra innehåll kommer aldrig att svika dig.

Jag är inte en som ignorerar buzz, men jag uppmärksammar min Analytics och mäter effekten av hur jag använder alla dessa olika medier. När jag väl är säker på att jag har utnyttjat mediet till dess potential bestämmer jag mig för var jag ska fokusera min energi.

Under många år har det alltid gett mig tillbaka till min blogg.

2 Kommentarer

 1. 1

  Med marknadsföring som med allt annat, om du inte anger riktmärken och mätriktlinjer för vissa kampanjer eller uppgifter, hur kan du uppnå eller notera framsteg? Jag håller med om att det alltid är klokt att utforska en ny teknik och hålla sig à jour med ny utveckling, men att förstå din publik och sätt och metoder de föredrar att få information från ditt företag eller att hålla kontakten är vanligtvis bra indikatorer på hur och i vilka sätt att kommunicera med dem och sprida ditt budskap.

  En av de saker som vårt företag har gjort är att se till att vi verkligen förstår målgruppen, vad deras smärtpunkter är, vart de vänder sig för information och resurser etc. Detta hjälper till att påverka hur vi marknadsför dem. Om vi ​​upptäcker en trend inom vissa branscher där de är mer bekanta och litar på vissa typer av marknadsföring, betonar vi dem mer i våra kampanjer.

  • 2

   Weten är meten! Att mäta är att veta.

   Du är död, Christa! Att känna din publik och mäta resultaten är nyckeln till stegvisa framsteg. Tack så mycket för att du deltog i konversationen!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.