Öka e-postproduktiviteten med offline-läge

offline

offlineDe flesta som känner mig är medvetna om min kärleksaffär med Inkorgen noll. Först gjort populär av Merlin Mann, Inbox Zero är en metod för att hantera din e-post och hålla din inkorg tom. Det är en bra produktivitet via e-post systemet. Jag har tagit koncepten, destillerat dem lite längre och lagt till några nya vändningar. Jag undervisar också utbildningssessioner om e-postproduktivitet regelbundet.

Även om jag är ett stort fan, är inte alla villiga att följa alla steg i ett riktigt Inbox Zero-system. Jag faller ofta av vagnen själv och måste ibland prata tillbaka till en glad plats för e-post.

Det finns dock en enkel teknik från detta system som du kan implementera omedelbart och enkelt, och som sannolikt kommer att göra livet enklare. Det kallas ”offline-läge”.

De flesta moderna e-postprogram (som Apple Mail, Outlook, etc.) har en inställning som kallas offlineläge. När ditt e-postprogram är inställt på offline-läge hämtas ingen ny e-post och din inkorg blir inte större. När detta tillstånd är aktiverat kan du nu skanna, bearbeta och svara på e-post utan att känna dig distraherad av inkommande e-post.

Jag tänkte först på detta för några år sedan när jag flyger. Många flygbolag erbjuder nu wifi under flygning men för det mesta brukade flyga betyda att man var helt frånkopplad. Jag skulle ta min bärbara dator på flyg och började märka hur produktiv jag var under flygningen. Jag kunde svara på massor av massor av e-post eftersom jag inte distraherades av inkommande meddelanden. Det var också kul att komma online efter att jag landat och hör det tillfredsställande “whoosh!” av 50 meddelanden skickas ut samtidigt.

Att placera ditt e-postprogram i offline-läge simulerar helt enkelt samma upplevelse och produktivitetsvinster men med den extra bonusen att du kan använda webben och andra verktyg samtidigt.

Testa det här enkla testet: Innan du stänger ditt e-postprogram ställer du in det i offline-läge varje gång. Sedan, när du öppnar den nästa gång, förbinder du dig att svara eller bearbeta så många e-postmeddelanden som möjligt innan du återställer det till online-läge. Fortsätt detta i en vecka och se om du börjar få bättre kontroll över din e-post.

Jag skulle gärna höra dina kommentarer nedan!

3 Kommentarer

  1. 1

    Detta är ett fantastiskt tips! Jag har jobbat hårt för att komma till inkorgen noll, men de fortsätter bara att komma! LOL Jag har en assistent som nu hjälper till med de grundläggande e-postförfrågningarna / frågorna, men i slutet av dagen kan ingen verkligen göra allt för dig. Jag ska prova och se om det hjälper. Tack och bra inlägg Mr. Reynolds.

  2. 3

    Att stänga av automatisk mottagning är mitt främsta steg, för att hjälpa alla att öka produktiviteten med e-post.

    Detta förvandlar e-post från spelet med rymdindragare (de fortsätter att komma!) Till ett patiensspel (ta dig tid att besegra däcket.)

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.