Har din SEO-expert ökat organisk trafik med 84%?

Sökmotoroptimering SEO

Den här veckan motiverades jag att undersöka när jag märkte en SEO-expert marknadsförs på ett annat företags webbplats. De SEO-guru i fråga har en blogg som har funnits i fler år än min - så jag var nyfiken på att jämföra vår statistik. Jag rådgör med många kunder om sökmotoroptimering, men jag har aldrig kallat mig själv för expert.

Tills nu.

Jag ändrar min titel baserat på jämförelsen med den här killen ... som har en SEO- och webbmarknadsföringsblogg som har funnits längre än min, kombinerat med ett trevligt företag som har ett fantastiskt utbud av stora kunder som förmodligen spenderar mycket pengar med honom.

Expertstatistiken

 • Du har nu möjlighet SEO Expert rankas inte som nummer 1 för ett enda konkurrenskraftigt sökord.
 • Du har nu möjlighet Martech Zone rankas som nummer 1 för 31 konkurrerande sökord.
 • Du har nu möjlighet SEO Expert rankar totalt 19 nyckelord.
 • Du har nu möjlighet Martech Zone rankar 741 nyckelord.
 • Du har nu möjlighet SEO -expert bloggen rankas cirka 87,000 XNUMX av Alexa.
 • Du har nu möjlighet Martech Zone rankas 47,000 XNUMX av Alexa.

Martech Zone fortsätter att hittas i topp 100 marknadsföringsbloggar på internet. SEO -expertens webbmarknadsföringsblogg finns inte ens på listan.

Faktum är att sedan jag startade mitt eget företag, min organisk sökmotortrafik till Martech Zone har ökat med 84%:
sökmotor-trafik.png

Bloggar är naturligtvis attraktiva för sökmotorer eftersom de ger en plattform där du kan skriva innehåll ofta och presentera det på ett sådant sätt som är optimerat för sökmotorer att hitta och indexera. Ingen av de tekniker som jag använder är en hemlighet ... jag har faktiskt skrivit dem alla i min e -bok, Blogga för SEO och kommer att utöka det med en bok som kommer ut nästa sommar.

Om ditt företag behöver lite hjälp med din sökmotoroptimering kan du ringa en av dem SEO-experter... eller så kan du ge Highbridge ett samtal ... företaget som ökade sin egen sökmotortrafik med 84% under de senaste 7 månaderna. Det är ditt val!

Lektionen är naturligtvis att "lita på men verifiera". Bara för att en självutnämnd expert har en blogg, ett företag eller till och med en bok, gör dem inte till en expert. Resultaten gör dem till en expert!

Om du vill ha en kopia av e -boken gratis, prenumerera helt enkelt på min blogg via RSS eller via e -post så ser du en länk i flödets rubrik. Den länken tar dig till en sida som visar en nedladdningslänk.

9 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Jag är också 'old school' som Douglas och har hittills vägrat att kalla mig expert ... tills jag jämförde mina prestationer och resultat med så kallade experter och som Douglas blev bedövad av resultaten! Cleary det finns PR och sedan finns det resultat ... och de två går inte alltid tillsammans.

 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Det är häpnadsväckande hur många människor där ute som kallar sig SEO-experter och när du samlar in data om sina egna webbplatser måste du ställa frågorna var är ditt bevis för att du är SEO-expert?

 7. 7

  Doug

  RÄTT PÅ!

  En tanke:

  Vad sägs om att visa ett verktyg eller två som en kund kan använda aka Google Insights eller Alexa och ett par skärmdumpar för att validera dina nummer så att de kan göra detsamma när de vill "anställa" sin nästa SEO-expert, databasutvecklare etc.

  Lär dem tillräckligt om fiske för att känna till en bra fångst som du.

  PR vs vetenskapligt faktum är så coolt att ge kunderna.

  Skål!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.