Rätt verktyg för Influencer eller Journalist Outreach

hitta påverkare

Meltwater har varit en stor sponsor för vår blogg. Vi gjorde ett internationellt webinar med dem om social lyssnande som var fullsatt och hade ett enormt svar. Och vi är redo att släppa vår första infografik med dem! Sponsringen är fokuserad på deras News- och Buzz-produkter för traditionell respektive social lyssnande, men jag ville ta upp en aspekt av deras News-produkt för PR-proffs som gör mitt liv som en influencer ton lättare ...

De flesta platser jag får från PR-proffs kommer från deras personliga adress och är irriterande för partier och explosioner som täpper till min inkorg. Dessa människor använder traditionella PR-sökverktyg som listar min e-postadress och de skrämmer bort mig. De förstår inte hur man gör det pitch en bloggare och jag är säker på att journalister gillar deras taktik ännu mindre.

Jag svarar på dåliga eller irrelevanta tonhöjder för att personen ska ta fem minuter för att se om mitt innehåll är relevant för deras klient. Jag tror inte att de flesta gör det eftersom de har bråttom och de inte tror att det finns konsekvenser för deras handlingar. Men det är. Människor som jag rapporterar dem omedelbart som skräp så att vi aldrig ser en annan tonhöjd i vår inkorg. Det är verkligen olyckligt för den PR-personen - som en dag kan ha haft en bra tonhöjd för vår blogg.

Igår fick jag ett e-postmeddelande från en PR-byrå som använder Meltwaters PR-uppsökningsverktyg. Jag kommer inte att nämna avsändaren eftersom de inte var relevanta - men e-postmeddelandet var HTML med grafik och hade det bästa alternativet i världen - ett avsluta prenumerationslänken. Genom att klicka på den länken fördes jag till en annan skärm:

avregistrera smältvatten

Wow, ett alternativ att avsluta prenumerationen på dessa platser eller till och med hela mediedatabasen! Det är kraftfullt, transparent och håller PR-byrån och Meltwater ansvariga för alla som missbrukar sitt system. Ännu mer intressant är alternativet att e-postmeddelandet kommer från Meltwater eller dirigeras till din e-posttjänst. Det är en extra ansvarsnivå eftersom de flesta e-postklienter erbjuder möjlighet att dirigera e-postadresser automatiskt eller till och med blockera dem.

Om du leder en professionell PR- eller uppsökande byrå och verkligen vill att ditt team ska bygga relationer (som de borde vara) och hålla dem ansvariga, är det här typen av verktyg du behöver för att nå ut. För att inte tala om Meltwater har över 350,000 XNUMX mediekontakter i sin databas med massor av information om var och en för att hjälpa dig att hitta rätt påverkare och journalister.

smältvatteninfluencer-databas

Utlämnande: Detta inlägg begärde INTE av Meltwater, det var allt jag.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.