Så här blir du inte bränd med influensermarknadsföring

Depositphotos 13151676 s

Vi har tidigare skrivit om fällorna med inflytande på marknadsföring. Som en som kompenseras då och då som en influencer, Jag är skeptisk till hur många inflytande marknadsföringsrelationer är inställt på.

Tidigare i år blev jag inbjuden till Tegelbruk eftersom jag är lokal influencer på sociala medier. Det var en massa människor som bjöds in från sociala medier - alla med höga poäng på en populär motor för inflytande Indianapolis. Banan gav parkeringskort och svitbiljetter och gick ut med evenemanget. Jag gick faktiskt inte - jag hade en konflikt i sista minuten.

En av mina vänner gick och han skämtade hur en berömd förare vid en tidpunkt gick förbi dem och ingen insåg det ens ... de var tvungna att fråga vem han var innan de slängde några bilder på sociala medier. Vilken byst! Inverkanskampanjen missade alla cylindrar (förstår du det) och jag försökte faktiskt kontakta banan när jag blev inbjuden för att se till att de inte slösade bort sina pengar. Ingen ringde mig någonsin tillbaka. Jag var till och med på ett evenemang där jag begärde lite tid med en nyckelperson som hjälpte till att marknadsföra banan ... han borstade mig också.

Det finns tre specifika inslag i en lyckad influencer marknadsföringsstrategi och den här kampanjen saknade dem alla:

  1. Har influencer-matchens publik publiken du försöker nå? Banan skulle ha varit mycket bättre att bjuda in personer med 100 följare som är intresserade av racing än med mig som har 30 XNUMX följare som jag inte har någon aning om att jag bryr mig om racing eftersom jag aldrig pratar om racing.
  2. Var det en berättelse för influencer att dela med sin publik som skulle resonera? Att dyka upp, äta gratis mat, dricka öl och gå gratis på banan är ingen historia. Det hade varit fenomenalt att låta banan tala om familjeanslutningen, historien, förarna, tekniken ... allt annat än ölbilder.
  3. Var det en uppmaning till åtgärder för att mäta påverkan av kampanjen? Okej, så det kan ha skett en ökad röstandel den dagen eftersom alla dessa sociala påverkare pratade om tegelgården. Haha! Jag skojar helt - det fanns INGEN spik eftersom det redan fanns hundratusentals riktiga fans som pratade om loppet! Dessa påverkare förändrade ingenting.

Om målet var att få människor från den typiska fläkten till banan, hjälpte det inte. Jag hörde inte en berättelse som var övertygande…. faktiskt hörde jag INGEN historia utanför min kompis som skrattade om att få en gratis biljett. Berättelserna som behövde berättas borde ha anpassats till strategier som ligger i vårt beslut att göra ett köp.

Så mycket mer kunde ha gjorts för att hålla folk ansvariga som besökte där. Kanske en broschyr om att ha sin nästa sociala konferens på banan, kanske en rabattkod att dela med människor om banan, kanske en lista med tweets, uppdateringar och foto ops som samordnades för att engagera sig med användarna om berättelserna om varför de skulle gå till banan, vilka evenemang som kommer nästa och var man kan köpa biljetter.

Om du ska betala eller ge bort något till influenser, se till att det kommer att fungera för dig! Jag är inte motsatt mig influencermarknadsföring alls, det är bara att det inte är lätt att leta upp influenser på någon webbplats och kasta dem alla några gratisbiljetter. Det här kunde ha varit så mycket bättre!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.