Värdet av en kontakt kontra influensorn

kontakter

Vi fortsätter att kämpa inom influencerindustrin med fåfängsmått och höga siffror. Jag har varit kritisk mot branschen sedan starten i sociala medier som de flesta mått och plattformar faktiskt inte mäter påverka, de mäter bara storleken på nätverket, publiken eller communityn.

Jag personligen har ett mycket stort nätverk ... så mycket att det ofta är oroligt och jag har svårt att främja goda kontakter med många människor som jag respekterar. Med tiden tenderar människor och företag att glida in och ut ur uppmärksamheten när vi riktar vår uppmärksamhet åt verksamheten. Ibland återansluts vi målmedvetet när jag söker dem som en pålitlig resurs om ett ämne jag saknar expertis om. Andra gånger kan jag helt enkelt vara på en konferens eller ett evenemang och de råkar vara där och vi tänder igen vårt förhållande.

Inom mitt nätverk, jag ibland påverka köpbeslut för vissa människor som ansluter eller följer mig ... men det antalet är faktiskt ganska lågt. Jag har en handfull klienter som litar på mig implicit och jag kan till och med fatta beslutet för dem. Jag har andra människor i mitt nätverk som har nått ut och sagt att jag hjälpte till att gå framåt med en plattform och strategi utan att engagera mig personligen. Och sedan har jag fortfarande några lurare som jag har påverkat men inte har delat offentligt och jag är inte medveten om inflytandet helt och hållet. Jag hör regelbundet från lösningar jag har skrivit om vem som tackade mig och sa att det ledde till en viss medvetenhetsuppbyggnad eller till och med en bra kund. Om de inte berättade för mig skulle jag verkligen inte veta om det.

Oftare än att påverka ett köpbeslut, jag ansluta människor i mitt nätverk med människor från påverka. Igår träffade jag till exempel en plattform som jag sätter i kontakt med en influencer i sociala reklambranschen. Jag är betrodd både av influencer och jag är säker på plattformen, så det är en bra anslutning att skapa. Jag är säker på att det kommer att leda till ökad medvetenhet och ytterligare intäkter.

Så är jag en influencer eller en kontakt? Medan jag har påverkat några köpbeslut tror jag att jag är mer av en kontakt. Jag känner plattformarna, jag känner folket, jag förstår processerna ... så jag kan koppla rätt utsikter till rätt personer för att hjälpa dem att fatta sitt köpbeslut.

Problemet med det är naturligtvis att det inte finns någon konkret attribut för detta i relationsdatabaser eller från någon influencerplattform. Jag vet att mitt värde är betydande - en anslutning som jag gjorde resulterade i ett direkt förvärv av ett företag. Jag har också varit involverad i mer än en miljard dollar i investeringar och förvärv inom Martech-industrin. Jag har också hjälpt dussintals kunder med deras leverantörsval ... vilket påverkade hundratals miljoner dollar i direktintäkter.

Jag säger inte detta för att skryta ... Jag är ofta en av dussintals människor i dessa team som hjälper till att driva köpbeslutet. Och jag har gjort det i ett par decennier så jag har varit runt kvarteret några gånger och vet vad jag gör. Jag är en bra kontakt.

Kontaktdon kontra påverkare

Låt mig komma till saken. Vi förväxlar absolut inflytande med anslutning och det väcker två distinkta utmaningar:

  • Påverkare är ibland riktigt kontakter - det finns företag som söker människor som jag med en betydande anhängare i en bransch eller region. Ibland är det inflytande, andra gånger ses det som mikroinflytande (om siffrorna är mindre och ämnet är nischat). Men kanske påverkar de inte köpbeslutet ... de är bara en otrolig kontakt. Företag är ofta besvikna över dessa investeringar ... eftersom de kanske inte ger de direkta intäktsresultat som förväntades.
  • Kontaktdon har också otroligt värde - Det finns individer med stora nätverk online som är fantastiska resurser för att hjälpa till att ansluta prickarna - från investerare, till plattformar, till kunder - men det finns lite sätt att tillföra något värde till dessa anslutningar. Om jag till exempel presenterade ditt företag för en influencer och du investerade i det förhållandet ... kan det leda till framgångsrik tillväxt ... och eventuella intäkter skulle (med rätta) tillskrivas influencern. Men utan anslutningen skulle det aldrig ha hänt.

Som någon som gör min verksamhet av kunskapen i min bransch och har gjort en betydande investering i mitt nätverk, kämpar jag med att helt tjäna pengar på den styrka jag har. Hur tjänar du pengar på att vara en kontakt? Några av mina klienter känner igen värdet efter att vi har haft långvariga relationer och de har insett resultaten i efterföljande led.

Många fler plattformar närmar mig och letar efter omedelbara resultat. Jag ställer bästa möjliga förväntningar på att sälja deras produkter eller tjänster inte är den mest värdefulla tillgången som jag tar med ... och de tappar ofta bort för att inleda ett engagemang med mig. Att se potentialen är det en besvikelse ... men jag förstår trycket de är under och svårigheten att tilldela förhållandet värde.

När du ser stora siffror, kan du bli frestad att anställa personen med dessa nummer som en influencer. Kom bara ihåg att det värde som de stora siffrorna ger kanske inte är begränsat till att sälja dina produkter eller tjänster ... det kan vara anslutningarna de ger dig.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.