Marknadsföring av buzzwords från Mashable

marknadsföringsord

Folket på Mashable har satt ihop denna infografik på 30 dagars marknadsföringsord. Som en kille som inte kan stå ut marknadsföring tala, Jag uppskattar alltid när vi tar en titt på det marknadsföring BS. Jag ska dock vara ärlig och erkänna att jag tror att denna infografik bara kan vara full av det.

Termer som smidig marknadsföring, infographic och spelifiering inte marknadsföringsord, de är faktiska termer som varje marknadsförare behöver förstå. Och mitt största problem är med termen Avkastning på investeringar listas som ett slagord. ROI är inte ett slagord ... det är en absolut nödvändighet. Vi fortsätter att se byråer och företag som inte övervakar sin avkastning på investeringen misslyckas. Och när deras ROI misslyckas dödar det deras verksamhet - inte bara deras marknadsföring.

Några av de andra termerna är surrande, men fortfarande inte så dåliga. Jag gillar termen mellanmålsinnehåll ... vi hänvisar ofta till minigrafik - infografik som är mycket fokuserad på en enda bit snarare än hela historien. Snackbart innehåll låter lite bättre och pekar på beteendet för hur de konsumeras. Värdeförslag och KPI kan också vara motord, men de är viktiga eftersom marknadsförare fokuserar sitt budskap och mäter resultaten.

Marknadsföring av buzzwords

2 Kommentarer

  1. 1

    Älskar din lista, dessa ord är inte riktigt bekanta för mig, så jag tycker att det är mycket användbart att förstå dem mer.

  2. 2

    Utmärkt och underhållande lista Doug. De flesta av oss är skyldiga till att ha använt åtminstone en handfull av dessa fraser. Det påminner mig typ av företags spelet under de senaste 90-talet samtal Buzzword Bingo. Perfekt för långa säljsamtal eller möten över hela företaget. Vissa kanske kommer ihåg. Får mig fortfarande att grina när jag tänker på det. Jag håller med dig om att ROI är en nödvändighet, men jag är visserligen partisk 🙂

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.