Konsten för mobil incheckning

Konsten att checka in pre

Jag är inte säker på om jag är i minoritet när det gäller geografiska tjänster, men jag tycker om att använda Foursquare och checka in överallt. Det roliga är att jag inte ofta delar mina incheckningar, och jag utnyttjar inte heller de erbjudanden som de erbjuder. Så varför gör jag det? Hmmm ... Jag har inte fått reda på det. Jag gillar att de senaste versionerna av Foursquare-appen uppmanar mig att checka in när jag är i närheten av en plats jag har besökt.

Det verkar för mig som om vi verkligen inte har spridit det verkliga värdet av incheckningsapplikationer. Genom att registrera både var du är och var du besöker kommer det inte dröja länge innan dessa applikationer ger rekommendationer. Kanske om jag är uppe i en stadsdel och en handfull människor är på ett kafé, bör applikationen meddela att de är i närheten och uppmana mig att gå med dem. Push-reklam och push-meddelanden och rekommendationer kan verkligen förbättra dessa tjänster (och ge mig något att vara glad över att checka in hela tiden för).

Facebook, Yelp, Google och Foursquare: De (och många fler appar) låter användare checka in på platser och meddela sina vänner var de är. Antalet personer som checkar in är relativt litet jämfört med dem som bedriver andra mobila aktiviteter, men det växer, tillsammans med antalet företag som använder tjänsterna för att marknadsföra till nya och befintliga kunder.

Intuit hade tillhandahållit denna infografik och ett bra blogginlägg med tips för att få fler konsumentincheckningar.

Konsten att checka in

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.