Byggnadsmyndighet för sökning

infographic för byggnadsmaskin

Jag har länge varit förespråkare för sökmotoroptimering under ganska lång tid, men mina egna erfarenheter nyligen med Martech har ärligt dämpat min spänning. Jag trodde tidigare att SEO var det perfekta sättet att växa trafik eftersom det var något du kunde kontrollera. Det stämmer till viss del, men det kan bara ta dig så långt som sökvolymen för ett visst ämne. Jag upptäckte att när vi väl hade nått de högsta leden var resultaten ofta överväldigande. Jag har tappat förtroendet för Googles överdrivna sökvolymnummer och jag har tappat förtroendet för de ansträngningar som krävs för att rankas bättre.

Betyder det att jag slutar med SEO? Nej. Det första steget jag tar med varje kund är att se till att deras innehåll är byggd på en optimerad plattform, att deras teman är rätt inställda och att de känner till nyckelorden och konkurrensen. Det jag har gjort är att ta ytterligare försök och driva det till marknadsföring snarare än optimering. Jag pratar inte bakåtlänkning ... vilket ärligt tappar grepp i branschen. Jag pratar om marknadsföring av fantastiskt innehåll - med eller utan länk - via media och sociala kanaler.

Ett företag kan placera hundratals bakåtlänkar året runt och ändå inte nå det till en rang som driver någon relevant trafik. Men om företaget använde samma ansträngningar för att skriva otroligt innehåll, främja och lägga upp det innehållet, ser vi otroliga ökningar i antalet relevanta besökare ... och efterföljande omvandlingsfrekvenser också. Ett djupare uttalande från mig är detta ... tror jag sökmotoroptimering är redan en döende industri. Om inget annat är dess dagar räknade.

Denna infografiska från Vertikala åtgärder talar om de steg som företagen vidtar för att bygga upp webbplatsers myndighet. Jag uppmuntrar dig att ignorera sökmotordelen och helt enkelt arbeta med att bygga bra innehåll och marknadsföra det genom de kanaler de beskriver för bygg auktoritet... med vår utan sökning!

byggnadsmyndighet seo

Internetmarknadsföring Infographic by Vertikala åtgärder.

4 Kommentarer

 1. 1

  Jag är ständigt förvånad över några av de största sajterna jag stöter på som inte har en blogg på dem.

  Speciellt för små och medelstora företag är bloggar en livlina.

  Låt oss hoppas att de lär sig!

  • 2

   Jag läste nyligen att mindre än 30 procent av företagen faktiskt har en blogg (jag tror att det till och med kan vara mindre). I andra änden av skalan har cirka 70 procent av Fortune-företagen en blogg. Fortfarande massor av utrymme för företag som kan skriva bra innehåll för att verkligen göra skillnad i deras resultat.

 2. 3

  Jag brukade skriva innehåll för ett företags socialt nätverk. Tekniskteamet ville ha mer SEO, fler nyckelord (nej, det var nyligen, men jag vet varför du tror det), mer föråldrade försök att lura sökmotorer.

  Min plan var att lägga till nytt innehåll 2-4 gånger varje vecka, oavsett om det var 300 ord eller 3000 ord spelade ingen roll - allt som betydde är att det var informerat, relevant och engagerande. Min plan var att lägga saker där ute som folk skulle vilja dela. 

  Tråkigt är att vi använde ett eget CMS, så vi hade ingen blogg, alla CMS-förändringar jag ville ha var ett utvecklingsproblem och webbplatsen kämpade för att få grepp.
  Sökmotoroptimering = Bra
  Socialt engagerade organisationer = bättre

  Jag är inte förvånad över att så många företag inte har bloggar - deras tekniska människor lever fortfarande för att söka och lura Google när de borde titta på socialt som ett sätt att engagera sina kunder och kunder.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.