Sociala influenser

sociala påverkare

Jag tror att för många marknadsförare ser på socialt inflytande som om det är någon form av nya fenomen. Jag tror inte det är. I TV: s tidiga dagar använde vi nyhetssändaren eller skådespelaren för att sätta saker för publiken. De tre nätverken ägde publiken och det skapades förtroende och myndighet ... så den kommersiella reklambranschen föddes.

Medan sociala medier ger tvåvägs kommunikationsmedel, är sociala medier påverkare fortfarande envägs påverkare. De har publiken, men mycket mindre och nischade för branschen eller ämnet till hands. För marknadsförare är dock problemet detsamma. Marknadsföraren vill nå en marknad och påverkaren påverkar och äger den marknaden. Så precis som företag köpte annonsörer och hade talespersoner som slog dem, kan vi göra detsamma med sociala influenser.

Denna infografiska från MBA i marknadsföring talar för hur man kan hitta och använda sociala influenser. Jag är inte säker på att jag håller med termen Mega påverkare inom infografiken, dock. Jag skulle istället kalla dem sociala medier sociala influenser. Det finns fortfarande specifika ämnen som jag litar på dessa myndigheter om ... men inte alla. Jag kommer att lita på Gary Vaynerchuk om vin och entreprenörskap, Scott på bilar och Mari på Facebook Marketing ... men jag kommer inte att lita på dem att ordna min aktieportfölj!

Sociala influenser

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.