Ingen bryr sig om din blogg!

ingen bryr sig om din blogg

Dagligen får jag åtminstone en ribbning om min blogg. Jag bryr mig inte. Jag tänker för mig själv, "det är en blogger sak, du skulle inte förstå".

Sanningen är att jag har större respekt för bloggare än jag gör inte bloggare. (Observera att jag sa "större" respekt. Jag sa inte att jag inte respekterade andra bloggare.)

Det finns ett antal skäl:

 1. Bloggare delar kunskap fritt.
 2. Bloggare utmanar konventionellt tänkande.
 3. Bloggare söker kunskap.
 4. Bloggare är modiga och öppnar sig för stor och snabb kritik.
 5. Bloggare kopplar människor i nöd med dem som har lösningen.
 6. Bloggare strävar aggressivt efter sanningen.
 7. Bloggare bryr sig om sin publik.

Så du kan skratta åt mig och skratta åt min blogg. Jag älskar min marknadsföring och teknikkarriär och jag älskar att blogga om allt jag har lärt mig. Jag har ett osläckligt sökande efter kunskap och kärlek när jag hittar eller vidarebefordrar den där lilla informationen som löser någons problem.

Jag är orolig för människor som inte älskar sitt hantverk. Så snart som 5:XNUMX träffar, stämmer dessa människor helt enkelt av, stänger av och åker hem. Världen förändras kring dem, konkurrensen tar fart, ny teknik öppnas för världen men de är inte intresserade. De går hem som om de grävde ett hål i marken och någon tog sin spade. Hur kan du stänga av nyfikenhet och kreativitet som en ljusbrytare?

Ledning, ledarskap, utveckling, grafik, design av användargränssnitt, användbarhet, marknadsföring - allt detta är karriärer som kräver lärande för att bygga framgång. Om du inte brinner för ditt hantverk eller din bransch har du ingen karriär - du har bara ett jobb. Jag vill inte arbeta med människor som har jobb. Jag vill arbeta med människor som vill förändra världen.

Jag har märkt att ledare som älskar att leda också leder i sin kyrka, sitt hem och sin familj. Utvecklare som älskar sitt hantverk utvecklar lösningar på fritiden. Grafiska konstnärer bygger fantastiska webbplatser och gör frilansarbete. Användargränssnittsdesigners testar applikationer och läser de senaste publikationerna. Användarexperter läser och observerar ständigt de senaste vetenskapliga resultaten. Marknadsförare hjälper ofta sina vänner med sina företag. Det är inte ett jobb för någon av dessa människor, det är deras kärlek och deras liv.

Det är inte att säga att det tar bort familj eller lycka. Dessa människor har allt de vill ha och de är nöjda med sina liv. När jag läser bloggar kan jag se passionen som dessa bloggare lägger i deras hantverk och jag respekterar dem. Jag kanske inte håller med! Men jag respekterar dem.

Idag fick jag en lapp från Mark Cuban som svar på en kommentar jag lade på hans blogg. Det var kort - en solid kommentar på kommentaren som jag publicerade på hans webbplats. Jag hatar att älska den här killen, men jag kan inte ta ögonen på hans inlägg. Han är aggressiv, trubbig, och jag håller nog inte med allt han säger. Men jag älskar hans passion och jag tycker att det skulle vara otroligt att arbeta med någon sådan.

Okej, tillräckligt med filosofi ... låt oss avsluta detta på en glad anteckning. Om jag skulle designa en t-shirt så skulle det se ut:

Apple + Blogg = Ingen flickvän

11 Kommentarer

 1. 1

  Bra sagt. Jag är mitt i att samla in ansökningar om en jobböppning och har upptäckt att en av de första frågorna jag har ställt är "har den här personen en blogg eller en webbplats?" De som gör och visar någon form av passion för vad de gör står över dem som inte har någon webbnärvaro.

  Men då är jag väldigt partisk 🙂

 2. 2

  Även om vissa människor inte skulle förstå, skulle det vara roligt om tröjan stod: -Apple-logotyp här- + Blogg! = Flickvän. 🙂

 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8

  Jag hoppas verkligen att du gör en t-shirt med din idé (du kan använda cafepress eller spreadshirt?).

  Och medan du håller på med det, snälla ingen pojkvänversion också!

  Allt jag kan säga är att det är rent geni!

  En snart heltid bloggare, flyttar allt innehåll till wordpress ...

 8. 9
 9. 10

  Doug, jag är ny i bloggvärlden, men jag har hittat så mycket anslutning och öppen delning på kort tid att jag är förvånad.
  Stora observationer om passionen.

  Tack.
  Stuart Baker
  medvetet samarbete

  • 11

   Stuart,

   Tack för kommentaren och välkommen till bloggsfären! Det är en fantastisk teknik som utvecklas. Jag kan inte vänta med att se vart det tar oss.

   Varmaste hälsningar,
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.