Inspiration: Tom Peters

Jag hade en hård dag. Jag har haft en tuff vecka. Kanske har det gått en månad. Jag behövde lite inspiration. Idag granskade jag en hel del bilder från Tom Peters, här är några favoriter att dela:

Om du inte gillar förändring kommer du att gilla irrelevans ännu mindre. - General Eric Shinseki, stabschef. Amerikanska armén

Endast den ständiga strävan efter innovation kan säkerställa långsiktig framgång. - Daniel Muzyka, dekan, Sauder School of Business, Univ of British Columbia (FT / 2004)

The Cracked Ones Let in the Light - Tom Peters

Vår verksamhet behöver en massiv transfusion av talang, och jag tror att talang troligen kommer att hittas bland icke-konformister, avvikare och rebeller. - David Ogilvy

Människor vill vara en del av något större än dem själva. De vill vara en del av något de är riktigt stolta över, som de kommer att kämpa för, offra för, lita på. - Howard Schultz, Starbucks (IBD / 09.05)

Om saker verkar vara under kontroll går du bara inte tillräckligt snabbt. - Mario Andretti

Det första steget i en "dramatisk" ?? organisatoriska förändringsprogram är uppenbart - dramatisk personlig förändring! - RG

En kropp kan låtsas att bry sig, men de kan inte låtsas vara där. - Texas Bix Bender

Nittio procent av vad vi kallar â ?? managementâ ?? består i att göra det svårt för människor att få saker gjorda. â ?? Peter Drucker

Utförande är en systematisk process för att noggrant diskutera hur och vad som är, ihärdigt följa igenom och säkerställa ansvarsskyldighet. - Larry Bossidy & Ram Charan / Execution: The Discipline of Getting Things Done

De bästa mjukvaruutvecklarna är mer produktiva än genomsnittliga mjukvaruutvecklare, inte med en faktor 10X eller 100X, eller till och med 1,000X, utan 10,000X. - Nathan Myhrvold, tidigare Chief Scientist, Microsoft

Och en av mina favoriter:

Ge dina anställda alla möjligheter att lyckas, och om de inte lyckas ge dem en möjlighet att lyckas någon annanstans. Ibland betyder det att avfyra dem. - Jag kan inte komma ihåg vem som berättade för mig detta, men det har fastnat med mig.

Jag önskar att jag bara kunde gå runt hela dagen och upprepa dessa om och om igen och om och om igen .... och hoppas att minst en person lyssnar.

3 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Eeps, hoppas att jag inte har gjort din vecka värre, kanske var jag en tankeväckande distraktion?

  Min favorit är förmodligen "The Cracked Ones Let in the Light" - Tom Peters, eftersom jag verkligen är en knäckt. Nära efter detta är Mario Andretti-citatet, eftersom jag verkligen behöver lyssna på det och inte vara så försiktig. Slutligen gillar jag, ”Det första steget i en” dramatisk ”?? programmet för organisatorisk förändring är uppenbart - dramatisk personlig förändring! ” - RG, även om jag har hört bättre formulering för det, som att parafrasera, "Om du vill erövra världen måste du först erövra dig själv" eller, "En revolution börjar inte med den socioekonomiska strukturen i samhället och arbeta sig ner till individen, men inom en individ arbetar det upp till samhällets socioekonomiska struktur ”. Återigen är detta parafraser, den första möjligen från War of Art, åtminstone från en östlig filosof tror jag; den andra är, tro det eller ej, från Joseph Bueys, en av mina favoritartister, huvudsakligen aktiv på 60- och 70-talet.

  Och vem är RG?

 3. 3

  Summae,

  Att prata med dig har varit ett nöje. Mina svåra tider har inte haft med bloggningen att göra, det är mitt utlopp!

  Jag är inte säker på vem RG är ... det var en referens på en av Tom Peters presentationer.

  Jag håller med dig och gillar det faktum att alla dessa citat kräver att någon agerar på det enda de faktiskt har kontroll för att ändra = sig själva!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.