Akta dig för Internet-berömda

famo1

För några veckor sedan fick jag ett e-postmeddelande från en kvinna som frågade om min Boka om bloggning och SEO. Det var lite av en sorglig e-post - läser att en kvinna som ville att köpa min e-bok hade spenderat massor av pengar på webbplatsen där det pratades om och fick inga resultat tidigare. Ironiskt nog var artikeln de läste en som jag spenderade massor av pengar på att lägga där.

Du har nu möjlighet Internet berömd personers webbplats hade mycket imponerande antal och en ännu mer imponerande lista över annonsörer. De krävde långt över 50,000 XNUMX dagliga läsare mellan alla deras distributionskällor. Det är en trevlig publik att nå! Och publiken var en sko-in för min produkt. Det var allt där: ögonbollar och målgrupp. Eller var det?

En månad efter att posten sprang och det har jag inte ens 200 besökare från webbplatsen. Det är besökare ... inte omvandlingar ... helt enkelt besökare. Av de två hundra besökarna köpte faktiskt inte en enda person e-boken. Jag befann mig i samma knipa som kvinnan som skrev mig. Hon klagade på att hon hade spenderat en massa pengar och aldrig fått något resultat av några av de råd hon fick betalas för från webbplatsen i fråga. Webbplatsen var från någon Internet berömd.

famo.jpg

Foto från Amit Guptas blogg

Min teori på Internet berömd

Så, med det i åtanke och samlingen av Internet berömd människor jag känner eller har gjort affärer med, här är min teori:

Internet berömd människor är bra på en sak ... att göra sig själva Internet berömd.

Många av dem arbetar faktiskt inte med kunder (utanför dem som vill anställa någon Internet berömd och har inga förväntningar på resultat). De flesta av dem har fullt upp med att försöka hålla utseendet att de följs och är smartare än vi andra. De flesta av dem är snabba, intelligenta, kvicka och behärskar det uppenbara. Många av dem har bokaffärer. Några av dem är upptagna med att överdriva siffrorna för att hålla utseendet.

De räknade ut att övergången från hårt arbete och resultat till helt enkelt att vara Internet berömd var ett enklare sätt att tjäna pengar. Varför? Eftersom vi vill ha lite av deras juice ... vill vi ta en tur ... vi vill också ha den enkla vägen.

Det är dock inte lätt. Förvänta dig inte att få resultat när du slänger lite pengar på Internet berömd... kom bara ihåg att du hjälper till att hålla dem kända. (Och det är okej också!)

Om den här bloggen

Det är därför jag brinner så mycket för den här bloggen och bloggarna ombord (med mer att komma). Vi är alla marknadsförare som arbetar varje dag för att förbättra våra kunders framgång. Bloggen är vår passion, inte vår vinst. Kanske kommer vi en dag att bryta ut och vara det Internet berömd. Om det är jag, var noga med att skriva om mig och ställ mig till svars!

När det gäller kvinnan skickade jag henne en kopia av Företagsblogging för dummies gratis och bad henne att bara betala om hon hade nytta av boken. Det gäller någon av er! Om du är skeptisk skickar jag gärna till dig en kopia!

3 Kommentarer

  1. 1

    Jag tror att ordspråket säger "allt som glittrar är inte guld." Det är synd att det finns människor där ute som inte vill se till att deras produkt / tjänst fungerar tillfredsställande.

  2. 2

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.