Är en visuell affärsplan rätt för dig?

Depositphotos 8516542 s

Indiemark är ett e-postmarknadsföringsbyråoch mitt tredje affärsföretag. Mina två första ansträngningar började långsamt, växte organiskt och lyckligtvis båda slutade med en Big Bang. Nu när ekonomin har vänt hörnet verkar Indiemark vara på samma kurs.

Hittills har jag startat (men aldrig avslutat) dussintals klassiska affärsplaner. Du vet ... den 25-sidiga textrika sorten. Jag antar att det beror på att jag är för högerhårig eller för otålig eller båda. Så jag brukar bara vinge det med en "affärsplan", men önskar i hemlighet att jag hade tagit mig tid att kartlägga mina lång- och kortsiktiga strategier mer detaljerat.

Så den här gången har jag utarbetat en visuell affärsplan.

Nedan hittar du den ihopkopplade versionen. Den kommer också med en följeslagare Tactical Guide, som inte finns här. Det är för saftigt.

Visuell affärsplan

Snälla ... berätta vad du tycker!

6 Kommentarer

 1. 1

  Jag håller med - detta är en fantastisk idé, så länge den åtföljs av mer "saftiga" detaljer (som du kallar det). Det spelar ingen roll vem du riktar dig till (t.ex. riskkapitalister, änglar, banker, potentiella anställda, etc), människor är visuella och tror verkligen att jag uppskattar kreativitet när de uttrycker traditionella typer av innehåll (t.ex. affärsplaner). Bra jobbat, Scott! 😀

 2. 2
 3. 3

  Jag delar ditt mål att få affärsplaner tillräckligt korta för att vara användbara. 25 sidor? Ingen kommer någonsin att läsa. 1 sida? Den kommer att fästas bredvid allas bildskärm och övervägas ofta.

  Som sagt, jag tror inte att detta exempel fungerar. Jag gillar verkligen att det definierar ett ekosystem av intressenter, alla med olika behov och beteenden. Det förblir dock på en för hög nivå. Det är mer en ögonblicksbild än en plan, för mycket vad och vem, inte tillräckligt med hur.

  En effektiv affärsplan - och den kan göras på en eller två sidor - ska koppla uppdrag och mål på hög nivå med specifika taktik och åtgärder. Du har utmanat mitt tänkande genom att inkludera en så rik diskussion om Vem, men i slutändan känner jag inte att du har gått tillräckligt långt för att göra det här handlingsbart.

  Skulle gärna fortsätta diskutera!

  mp Friedman
  info@fastgrowth.biz

 4. 4

  @mark Du har rätt. Denna visuella assistent tjänar bara till att ge vårt team (och påminna oss om) landets lek, eller universum som det var. Vad som saknas är våra mål, uppgifter och riktmärken. De bor i en följeslagare med tre ringar som är märkt som 'Tactical Operations'. Den består också av text / grafik och är mycket kortfattad, men mer redigerbar och anpassningsbar.

  @Katie och @Dave Tack för de fina orden. Jag har verkligen haft och haft nytta av denna process. Dessutom var det kul.

 5. 5

  Om inget annat får mig att tänka. Jag är ny på affärsplanen och hade en hel del tid att avsluta en vanlig Bp. Det här är något som jag kan göra, något som bör hjälpa till att bryta ner de barriärer som jag verkar ha byggt upp kring planering av ett "typiskt" företag. Speciellt när det inte är det jag vill ha.

  Tack för att dela.
  jeremy

 6. 6

  Berättar historien så att alla förstår affärsplanen / strategin så att du har en bättre möjlighet till framgångsrik utförande.

  Tack för att du delar med dig
  Jason

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.