Är domänparkering värdefullt?

ParkeringNej ... eller kanske inte. Inte för mig, hur som helst.

Vad är domänparkering? Det är när du har en bra idé för ett domännamn, du kontrollerar om det är köpt. Det är inte ... så du köper det. Istället för att använda domänen för en webbplats, parkerar du den. Domänparkering är ett medel för extra inkomst och några av de största ägarna av domännamn tjänar miljoner på det. Det finns två sätt att tjäna pengar på domänparkering:

 1. Människor skriver ibland in en URL snarare än att söka efter det. Om du råkar ha domännamnet kan du placera relevant annonsering på målsidan. Om folk klickar på reklamen får du betalt av annonsören.
 2. Människor vill ha domännamnet, så de ger dig ett erbjudande.

När jag läste en artikel idag påminde det mig om ett test av denna verksamhet som jag behövde rapportera om. För mer än ett år sedan läste jag om ett par webbplatser i tidningen Business 2.0 som erbjöd domänparkeringsresurser. Just då, Sedo var ett av domänparkeringsföretagen som inte hade några förskottsavgifter. Jag skrev ett blogginlägg om att jag skulle ge det ett skott.

Domännamnet som jag hade lycka till var navyvets.com. Efter ett år med att parkera domänen hade jag 93 träffar som gjorde $ 1.22 utan erbjudanden för försäljningspriset på $ 2,500. Eftersom jag betalar 14.95 dollar per år för varje förnyelse av domänen är det en fin förlust.

Det var min bäst presterande länk.

Naturligtvis finns det sätt att få detta att fungera. Om jag hade tusentals domännamn parkerade hos en registrator som erbjöd mig lägre priser, lyckades jag själv annonsera ... möjligen sätta innehåll på sajterna med viss beteendemässig reklam - jag kunde göra vinst. Om jag tjänade en dollar om året på varje namn kunde jag köpa 100,000 XNUMX namn och göra en snygg inkomst. Men jag har inte tid att göra det. Dessutom har de bästa namnen redan köpt upp så det skulle ta mycket tid att helt enkelt vänta på utgångna domäner eller mycket pengar för att försöka köpa andra som kan vända pengar eller två.

Så min domänparkeringskarriär är nästan över. Mitt sista skott blir att sätta upp min bästa domän på Sedo för $ 39 för att ha den på förstasidan för att se om jag kan hitta en köpare. Jag pekar resten av mina domäner på den här bloggen, som genererar en mycket bättre klickfrekvens på sin reklam än Sedo (0.10 $ EPC). Jag berättar hur det går!

12 Kommentarer

 1. 1

  Du har påpekat några av de verkliga problemen med domänparkering ” som det för närvarande finns. Du måste ha antingen några högtrafikdomäner eller ett antal domäner som gör lite bättre än att betala för sig själva.

  Å andra sidan parkerar vissa av mina domäner regelbundet bättre än vad de gör med innehåll och AdSense-annonser på dem.

 2. 2

  Domänparkering FUNGAR INTE, det är bara slöseri med tid, om du inte har 100+ 200+ bra domäner att försöka, registrera några domäner och vill få vinst är en dröm, slösa inte bort tid

 3. 3

  Om ett domännamn genererar mer intäkter än reg-avgiften är det säkert värt att parkera det. Hitta en 100 av denna typ av domän så kan du generera en bra inkomst

 4. 4
  • 5

   Kan inte motstå att kommentera här om domainzaar.

   Kära nån. Vilket slöseri med pengar. Specifikt mina pengar, mina $ 100.

   Thomas - eller vad han än heter - var till stor hjälp med att utbyta e-post när jag försökte betala MEN efter nedladdning ... .. hej någon hemma ??? Många e-postmeddelanden direkt och via deras kontaktformulär på webbplatsen. Ingenting! Inget svar.

   Vilken otur!

   Detta skript är IMHO slöseri med $ 100.

   Det finns gratis skript tillgängliga som faktiskt fungerar.

   Slösa inte bort dina hårt intjänade pengar genom att skicka dem till domainzaar.

 5. 6

  Jag köpte från domainzaar förra året, största misstaget.

  Jag hade ett anständigt domännamn (bas3.com) och installerade programvaran domainzaar på den, nästa vecka hade någon kapat min DNS och pekade den på sin webbplats. DZ behåller administratörslösenordet i klartext i en tillgänglig textfil.

  Jag bad programmeraren att åtgärda detta, väntade i två månader och tappade det.

  Jag arbetar nu för att få en värdlösning för domänparkering, som snabbt kan distribuera en nyckelordsbaserad 5-sidars webbplats inom en minut eller så, jag tänker på hur jag tar betalt för det, ska jag ta% av toppen ska jag ha en årlig avgift för ett begränsat antal domäner? ska jag tillåta att jag har den som en nedladdningsbar produkt?

  det här är saker jag vill fråga mig själv, kodaren blir bekant med webbappar aPI är tillgängliga över hela nätet, jag behöver bara designa och marknadsföra det.

 6. 7

  Domain Zaar är en bluff, en falsk och ett misstag för alla som överväger att köpa produkten. Programvaran fungerar inte som beskrivet och det finns inget stöd. Om du inte har något emot att dela med $ 99, fortsätt och gör det ... din produkt fungerar inte ordentligt och kommer aldrig att höra något från Zaar Scam-mannen igen. Scam City.

 7. 8

  Hej barn,

  Allt felaktigt. Prova fabulous.com och hitfarm.com - måste dock komma in på sina premiumprogram. Startade för några år sedan och fick nu 12,000 23,000 / månad ta hem, XNUMX XNUMX / mo brutto.

 8. 9

  Domänparkering är för latare som inte kan göra automatiska mikrosidor för sina domännamn. Nackdelar med domänparkering är att du bara tjänar 30% av din potential och att du inte bygger åldersfaktorn för dina domäner.

  Douglas, tack för den här diskussionen. Ett litet råd, om du inte har något emot det: byt din registrator. Jag betalar aldrig mer än $ 8 till $ 9 för förnyelser. 14.95 $ är alldeles för högt, alldeles för högt !!! Du kan enkelt spara $ 6 på varje domännamn. Låter som bönor för en domän men ge det en snabb beräkning om du får, säg 100 eller 1000 domännamn ... Många domänägare kastar nya bilar och lyxresor till sina dyra registratorer 🙁

 9. 10

  Det här är det mest löjliga blogginlägget om domän och domänparkering jag har läst på länge. Domänparkering har sina fel och förlorar glans för varje år som går men riktigt bra generiska domännamn ger fortfarande sina ägare bra pengar (det är hundratals till tusentals dollar om dagen till skillnad från ditt dåraktiga exempel på en dollar per 100,000 XNUMX domännamn vilket skulle vara en enorm förlust när du tar hänsyn till förnyelseavgifter.) Och att basera din åsikt på att dabla i domänvatten med riktigt dåliga domännamn som en riktig domäner aldrig skulle bry sig om att äga än mindre park är ett annat misstag. Om något, och någon domäner skulle berätta för dig, skulle du ha en bättre möjlighet att tjäna pengar på och / eller bläddra i din domän genom att utveckla den. Endast vissa typer av generiska domännamn klarar sig bra när de parkeras och navyvets.com är inte en av dem. Det är bättre att jämföra äpplen med äpplen istället för att jämföra äpplen med broccoli. Säg bara

  • 11

   Wow - inte säker på att jag förtjänade priset för "mest löjliga blogginlägg". Jag håller faktiskt med dig. Jag sa bara att det inte var för mig och jag levererade lite stödjande dokumentation. Andra kan tycka att det är ett ganska lönsamt företag ... bara inte jag.

 10. 12

  Domännamn Parkeringskoncept hjälpte Jag har besökt Sedo ..Webbplats För domännamnsinformation om PARKERING. Det är trevligt .U kan också köpa ett domännamn på webbplatsenTucktai.com& sälja den med hjälp av bulkregistreringen. U kan skapa en webbplats För domännamnet Parkering och säljare kan du också vara återförsäljare av webbplatsen ..

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.