Är det? Kan det vara? Den första APUI ÄR här ...

PiporDu har nu möjlighet APUI (Användargränssnitt för applikationsprogrammering) kan vara här. Jag har koll på Yahoo! Pipes, en motor där användare kan filtrera och manipulera RSS flöden.

Det här är dock bara början och kommer att bli spännande att titta på. Jag talade om behovet av detta teknik sen förra året och förutsagda att 2007 skulle bli året för GUI integrationsinteraktion och jag tror verkligen att det här är utbrottet.

Om Yahoo! Rör kan användas för att manipulera RSS, det är ett kort steg att flytta från RSS till andra XML API och webbtjänster. Jag litar på att dessa gränssnitt kommer att bli så otroligt robusta de närmaste åren att behovet av utvecklare kan börja minska.

Pipor

Det finns fortfarande mycket arbete att göra ... men det kan revolutionera på nätet och verkligen bygga applikationer till nästa nivå. Snabb programmering kommer att växla från veckor, till timmar, till minuter för att transformera data, filtrera den och utlösa händelser baserat på den. Tänk dig att sitta ner som marknadsförare och helt enkelt "flödeskarta" din nästa kampanj ... ingen skrivkod, inga programvarukostnader, inga utvecklare, inga projekt som är överbudget och för sent.

Här är min nästa förutsägelse ... behovet av mjukvaruutvecklare kommer att fortsätta öka de närmaste åren, möjligen till nästa decennium; efter det kommer emellertid behovet av utvecklare att minska då människor helt enkelt använder APUI: er på företagsnivå för att bygga ut sin programvara, arbetsflöden, interaktioner och databehandling.

Det här är spännande!

2 Kommentarer

 1. 1

  Första mycket korta intrycket är att det liknar konceptet hur Demicrons Wirefusion gör att Java-appar kan byggas ...

  Släpp in en "modul" länka den till andra, definiera parametrar och publicera.

  Jag önskar bara att Demicron skulle komma ut med en Wirefusion “lite” som tappade en del av 3D-stödet och ökade en del av 2d-bildmanipuleringen ... men det är för ett annat inlägg.

  • 2

   Vi kommer dit! Jag minns att jag använde Sagent Solutions för några år sedan och det var ett ETL GUI som skrev XML-planer. De var halvvägs där, med fantastisk drag-och-släpp-funktionalitet. Vi kunde skriva planer i timmar istället för veckor med det. Jag har väntat på att någon ska "webbifiera" detta under ganska lång tid.

   Med tillkomsten av webbtjänster är jag verkligen förvånad över att ingen har byggt ett GUI för att läsa en WSDL som du kan använda för att bygga ett online-dra-och-släpp-gränssnitt. Jag är så upphetsad för det här är definitivt ett steg närmare. Jag hoppas att Yahoo “demokratiserar” Pipes och låter tredje parter bygga sina egna moduler.

   Jag är inte en Java-kille, men jag har skrivit en del. De verkar vara den tysta majoriteten när det gäller utveckling. När Suns inflytande fortsätter att växa hoppas jag att Java gör det också. .NET efterliknade definitivt några av funktionerna och jag märker att andra plattformar lättare antar Java. Jag kan behöva göra lite mer läxor på Java. 🙂

   Jag ska kolla in Wirefusion. Tack!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.