Är det verkligen "sociala" media?

Sociala medierJag har 36 vänner Facebook, 122 anslutningar på LinkedIn, 178 medlemmar i min MyBlogLog community, ett par dussin på MySpace, cirka 60 vänner på Yahoo! Instant Messenger, 20 på AOL Instant Messenger och en hel del 951 kontakter på Plaxo! Jag är också på Ryze, MyColts.net, Jaiku, Twitter och jag läste ungefär ett dussin vänners bloggar (bland de 300 eller så andra flöden jag samlar in och granskar).

Jag skäms över att berätta för folk att jag har tre internetkonton ... inte ett. Min telefon är ansluten, mitt hem är anslutet och jag har ett T-Mobile-konto för åtkomst från Starbucks och gränser (där jag do träffas faktiskt med vänner). Jag har det också på jobbet, förstås. Du kan skratta, men chansen är stor att du är ansluten till samma nivå om några år också. Det råkar bara vara min karriär och hobby.

Med tanke på alla sociala medier jag är en del av, är jag verkligen så social?

Second LifeJag pratade med några icke-vinstdrivande marknadsförare häromdagen och jag försökte förklara Second Life till dem. Prova att förklara Second Life för tryckta mediemarknadsförare och du kan inte låta bli att få lite skratt och snickers. Till sist sa någon:

”Det här låter inte så socialt för mig. Det låter asocialt. ”

Personlig anmärkning: Second Life är definitivt en nivå av uber-geekdom som jag inte strävar efter att få. Jag har tillräckligt med utmaningar med mitt första liv än att arbeta med ett andra.

Jag tror att hon var död. Det här är inte alls socialt. Socialt kräver mer än att titta, läsa eller lyssna ... det är att känna igen människors kroppsspråk, attraktivitet, beröring, lukt ... bara titta i deras ögon.

Ibland när jag är djupt engagerad i mitt arbete, kommer min dotter på datorn bakom mig (bokstavligen 6 meter bort) och IM jag… ”Hej pappa! lol ”(hon är 13). Jag brukar vända mig om och börja skratta ... det betyder att jag har varit tillräckligt länge på datorn och måste spendera lite tid från monitorn. Tack och lov kommer hon att sprida sig över min stol och tjata av mig tills jag kliver bort från den bärbara datorn. Jag har tur som har någon som bryr sig tillräckligt om mig för att göra det.

Hjärnkonton

TelosianI 2000, en apa styrde en arm via Internet. Nu finns det till och med en start, kallad numenta, som arbetar för att matcha artificiell intelligens med mänsklig intelligens.

Detta börjar påminna mig om Telosians på det första Star Trek-avsnittet. De var de fula snubbarna med stora feta huvuden som skulle hålla folk fängslade genom att skapa illusioner i huvudet telepatiskt. (Berätta för mig att du kommer ihåg det episod, "Buren". Det var till och med före Shatner! Den dyraste piloten på NBC).

Vi brukade bara vara anslutna på jobbet, sedan hemma, nu på våra mobiltelefoner ... är hjärnan verkligen nästa? Kommer vi ens att ha någon typ av liv utanför Internet? Det börjar bli lite läskigt, eller hur?

Åh säker, om vi kan ansluta via hjärnan till Internet, tänk bara hur snabbt vi kunde skriva och distribuera kod. Jag kunde bygga en utvecklargård med kaffe i pipa och mashad pizza via magslangarna och bygga Ett poäng fem liv. (Någonstans mellan det första och andra livet).

Låter inte för socialt för mig heller. Jag behöver komma ut mer.

PS: Vad tror du att Brain 'Net-konto kommer att köras?

4 Kommentarer

 1. 1

  Är det dålig tid att berätta att du missade en STOR konsert på The Lawn på fredag ​​kväll, eller en bra tid att påminna dig om att din närvaro missades? Lycka till med din tillfälliga koppling. Det har tjänat mig mycket, mycket bra. Jag kanske har lite mindre kunskap men jag känner mig definitivt mer kopplad till människor.

 2. 3

  Stäng av telefonen då och då.

  Stäng av då och då e-postmeddelanden.

  Gå och se bergen och skogarna och havet!

  Inget behov av Second Life, nej, thx!

  Jag har tillräckligt med teknik i min första livet nu! 🙂

  Skål!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.