Belönas ansvarsfull marknadsföring?

grön

För flera år sedan, Seth Godin skrev den berömda frasen Tillståndsmarknadsföring och skrev en fantastisk bok om det. Jag har ett autograferat exemplar som jag värnar om och jag har köpt varje bok sedan. Tillståndsbaserad marknadsföring är fantastisk eftersom din kund har gett dig tillåtelse att marknadsföra dem-ett bra avtal.

Jag har precis hämtat Deep Economy: The Wealth of Communities and the Durable Future by Bill McKibben på uppmaning av goda vännen Pat Coyle. Jag har läst det första kapitlet och är fast. Boken kantar mot "Save the Earth" -sidan av verksamheten men ger ett annat perspektiv på den som jag uppskattar.

Jag är helt enkelt inte en "grön av skuld" typ av individ. Jag är verkligen en person som tror på kapitalism och frihet. Om du vill köra en SUV som bränner massor av gas, är det din befogenhet. Om du vill vara oansvarig och förstöra världen, försök sedan. Självklart tror jag också på maktbalansen och demokratin för att försöka stoppa dig. Mest av allt tror jag på personligt ansvar för sina handlingar ... vilket leder mig till ansvarsfull marknadsföring.

Här i Indiana kommer de att ge ett bostadslån till praktiskt taget vem som helst. Även om bostäderna är överkomliga, har Indiana en av de snabbast växande avskärmningsgraderna i landet. Var finns ansvaret för människor som säljer dessa bostäder till människor som de vet inte har råd med dem? Om en läkare ordinerade beroendeframkallande smärtstillande medel till en missbrukare skulle vi vara redo att kasta dem i fängelse. Men en oansvarig marknadsförare som säljer produkter eller tjänster till människor som inte behöver dem klappas inte bara på ryggen, de belönas ekonomiskt. Sälj mer till mer ... det är drivmotot!

Jag återkommer till min anteckning om personligt ansvar för ett ögonblick ... Jag tror att vi är ansvariga för våra egna handlingar. Jag tror också att vi måste sätta press på dem som försöker manipulera eller använda människors behov och önskemål. Ansvarsfull marknadsföring bör råda. Ansvarsfull marknadsföring innebär att marknadsföra en produkt eller tjänst du känner någon behöver till någon som behöver den. Ansvariga marknadsförare gör konsumenterna en tjänst, vilket sparar tid eller pengar .... inte sålt dem något bara för att sälja det.

Inom det första kapitlet i Deep Economy utmanar det begreppet "mer är bättre" - en kultur som både myndigheter och marknadsförare driver. Du uppmuntras konsekvent att köpa den nya leksaken, den nya bilen, det nya huset ... konsumera, konsumera, konsumera och du kommer att bli lyckligare. Men vi är inte lyckligare. Jag kommer inte att gå in i detalj på det här - det är allt i mitt Lycka Manifest. Jag hoppas bara när jag läser boken att den inte skriker 'grönt' men driver på minimalistiska samhällen som ställer sig personligen ansvariga.

Sluta sälja mer till mer. Sälj mer genom att hitta de människor du känner behöver det! Om målet med ditt förvärv helt enkelt är att snabba din lagring, säljer du förmodligen inte dina varor till rätt folkmassa - eller kanske har du inte en bra produkt eller tjänst till att börja med.

3 Kommentarer

  1. 1

    Min tanke har alltid varit att du inte riktigt säljer, du tillhandahåller en tjänst till någon som behöver den. Oavsett hur stor eller liten, du kommer alltid att bli mer framgångsrik på lång sikt (inte alltid på kort sikt) om du tänker på att inte "sälja" utan "tjäna". Om du självklart inte heter RonCo och du har lite vitlökspress / lökhackare / men det finns mer en idé, då kommer du att lyckas med människor som jag som älskar prylar och inte kan sova, därför blir de lugna köpa saker de inte behöver. Att tjäna, det är verkligen vårt mandat på den här jorden, eller hur?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.