Är din webbplats, blogg eller flöde geografiskt märkt?

Ett häftigt sätt att hitta webbplatser är geografiskt. Jag fann faktiskt att en vän till mig på jobbet hade en blogg genom att hitta honom på en karta. Det finns ett antal webbplatser där du kan lägga upp din bloggs plats eller platsens plats med dess geografiska koordinater. Du måste dock faktiskt lägga till några metataggar på din webbplats för att hittas.

Jag har velat göra detta ett tag, men det fanns verkligen inte ett enkelt verktyg där ute för att bygga taggar åt mig ... tills nu! Ikväll har jag lanserat Adress Fix.

Webbplatsen kan användas för att städa upp adresser, hitta din latitud och longitud och automatiskt generera geotaggar för din webbplats, blogg och / eller deras RSS flöden.

Här är en förhandsvisning:
Adress Fix

Kopiera och klistra in metataggarna i rubriken på din webbplats eller blogg med dina andra metataggar. Hoppas du gillar det!

FeedPress låter dig också geotagga ditt RSS-flöde. Du kan kopiera och klistra in din latitud och longitud i Feedburner under Optimera - Geotagga ditt flöde.

24 Kommentarer

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

  Jag har koll på Google. Tro det eller ej, deras kartor är fortfarande beta. Om du vill bygga en applikation av den och har garanterat tid, erbjuder de en företagslicensierad version.

  Jag träffade en hel del av deras team ute i Mountain View förra året och älskar att se sådana verktyg så jag är inte så orolig för det. Det är inte som att jag kommer att nå deras trösklar med träffar!

  När det gäller CSS hackade jag bara en IE CSS där inne. Allt är bra. Jag vet att det inte är den bästa metoden, men IE suger så illa att jag verkligen inte lägger mycket på det längre. Jag inser att det kan gå förlorade tittare ... men jaha.

  Gå Firefox!

 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11

  Försökte det med min adress i Norge och fick bara meddelandet "Ledsen". För skojs skull försökte jag bara skriva in ”Norge”. Jag var tvungen att skratta när jag fick resultatet 🙂

  Tack! (och ingen sarkasm där!)

 12. 12
  • 13

   Tack, mapperz ... och bra sida! Känner du till några begränsningar för att använda emad-geokodningsmotorn? Jag kan betatesta med det för att se hur det går. Det skulle också förbättra funktionaliteten eftersom jag kunde få användare att fråga på ett antal sätt (telefon, etc.)

 13. 14

  Begränsningar är källan är inte klargjort. Men har kontrollerat att uppgifterna inte är kronans copyrght (genom att kontrollera kodpunkt (postnummerdata) och adresspunkt.
  Det är ungefär 93% korrekt i Storbritannien.

  Har du några exempel på RSS-flöden?

  Försökte lägga till georss (.xml) till detta
  http://www.acme.com/GeoRSS/about.htm

  Fungerar med BBC Weather RSS

  http://feeds.bbc.co.uk/weather/feeds/rss/5day/id/3366.xml

  men inte
  http://mapperz.110mb.com/RSS/mapperz_GeoRSS.xml

  mapperz

 14. 16

  Är det bara jag eller uppdateras inte KML-kodavsnittet när jag flyttar markören?

  Något annat än detta: bra idé och mycket användbar sak. Jag missbrukar det bara kraftigt för att rita polygonlager (dvs. handkodande LineString-element) för vissa google-kartor.

  Tack.

 15. 18

  Hej, jag heter Ryan Updike. Jag gör ett Google Earth-projekt i vår geografiklass som fungerar med KML. Skulle du kunna hjälpa oss att fixa eller skaffa en del av koden bara för att visa upp en del av KML-koden? Vi försöker lära oss att koda punktdata som ingångar och sedan vända en utdata i xml-kod. Alla råd du kan ge skulle uppskattas mycket. Tack för din tid.

  Hälsningar,
  Ryan Updike

 16. 20
 17. 22

  Detta är ett utmärkt verktyg. Det är trevligt att hitta ett lättanvänt geotaggningsverktyg som detta.

  Jag önskar att det fanns en katalog över webbplatser som använder geotagging. Känner någon till en lista?

 18. 24

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.