Det är inte för dig ...

RedCurry

Det finns en thailändsk restaurang i närheten som gör ett fantastiskt jobb på ett antal rätter. En av mina favoriter är deras Red Curry. Skålen är full av thailändska grönsaker och är riktigt kryddig. Jag tror inte att det är en av deras mest populära rätter ... deras Pad Thai och Pineapple Fried Rice verkar sälja som galna.

RedCurryJag har aldrig sett några av mina vänner beställa Red Curry ... och jag vet att min familj inte uppskattar det som jag gör. Jag tänker dock inte. Vi har alla olika smak. Heck, de flesta av mina vänner kommer inte ens med mig till restaurangen ... Thailändsk mat är helt enkelt för annorlunda för att de inte ens ska kunna testa.

Så ... om jag skulle öppna en restaurang skulle det förmodligen inte vara Red Curry-restaurangen. Visst, jag kan testa maträtten för att se om någon gillar den, men om jag vill att restaurangen ska vara populär ska jag lägga saker på menyn som lockar kunder. Min åsikt spelar ingen roll eftersom jag inte är beskyddare.

Bra restauranger lyssna på deras beskyddare. De behåller de populära tallrikarna, testar nya rätter och tar bort maten som ingen äter.

Vad har detta med marknadsföring att göra? Det är en liknande historia som en byrå. Vi har några kunder som älskar deras webbplatser, älskar deras innehåll, älskar deras grafik ... men de får inte något affärer från webbplatsen. Vi har också utvecklat några infografik för företag som aldrig har gjort dagens ljus trots att de är både vackra och mycket informativa. Varför? Eftersom klienten inte gillade dem ... eller inte gillade något åt ​​dem.

När jag hör en klient säga ”Jag gillar det inte!”, Det är lite frustrerande. Visst, det finns en aspekt av kundtillfredsställelse som vi borde möta ... men när din inkommande marknadsföring inte genererar några leads, kommer du verkligen att fortsätta att vara beroende av dina åsikter? Jag tror inte det, så jag säger till dem att det är ... ”Men det är det inte för du.".

Jag säger det också till dig. Din webbplats är inte för dig. Din blogg är inte för dig. Din infografik är inte för dig. Din målsida är inte för dig. Din annons är inte för dig. Du köper inte ett konstverk som du ska hänga på ditt kontor. Din webbplats är en port för besökare att upptäcka dina produkter och tjänster och som leder dem in ... från prospekt till kund.

Om du vill förbättra din inkommande marknadsföring och fullt ut utnyttja onlinemedier måste du börja utveckla dina strategier med kunden i åtanke. Vad lockar dem? Vad får dem att klicka igenom? Vad kommer att generera fler leads? Din åsikt kommer dig inte så långt med marknadsföring på nätet. Att testa och lyssna på dina besökare kommer dock att göra det. Kom ihåg…

Det är inte för dig.

3 Kommentarer

  1. 1

    Jag vill lägga en kopia av detta blogginlägg med varje förslag vi skriver. Som designteam hör vi förr eller senare dessa ord från en kund, och det är frustrerande när vi vet att vi har träffat.

  2. 2

    Jag vill lägga en kopia av detta blogginlägg med varje förslag vi skriver. Som designteam hör vi förr eller senare dessa ord från en kund, och det är frustrerande när vi vet att vi har träffat.

  3. 3

    STOR POST. Jag tror att vi ibland blir så glada över att göra ett projekt som vi kan göra om oss själva, vilket är precis motsatsen till vad vi borde göra. Jag skrev ett liknande blogginlägg om detta för ungefär två veckor sedan. Det har ett bra budskap till det att vi alla behöver höra oftare 🙂 Bra grejer!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.