Det är inte deras fel, det är ditt

Jag befinner mig mitt i en bok igen än en gång, med fyra på min tallrik just nu.
Liten är den nya stora

jag plockade upp Liten är den nya stora, av Seth Godin, i helgen. Jag njuter redan av det även om Mr. Godin överraskade mig. Hade jag läst lite mer om boken, skulle jag ha märkt att materialet är en sammanställning av hans verk ... Jag antar att det är mycket som att lyssna på en "Greatest Hits", fantastiskt att höra alla låtar ... men undrar varför du inte lyssna inte bara på alla cd-skivor du hade i hyllan.

I slutet av dagen har jag glömt mycket av det jag har läst eller hört från Mr. Godin. Det är något vi alla lider av. Hur mycket av varje bok kommer du ihåg? Lyckligtvis köper jag inslag eftersom jag ofta plockar upp gamla böcker och bläddrar igenom dem för inspiration och idéer. Det här är en av dessa böcker. Om jag helt enkelt tar upp den här boken och läser avsnittet som jag ska tala om, har det varit värt tio gånger vad jag betalade.

Herr Godin är en oerhört begåvad författare - ofta sätta de mest komplexa situationerna i enkla termer som du kan agera på. Inte många andra författare inspirerar som han gör. Och jag är säker på att inte många andra författare har följande som Mr. Godin gör. Hans läsning berättar inte vad du gör är fel eller rätt, han ställer helt enkelt frågorna och anger de saker som får dig att möta dina situationer.

På sidan 15 säger Seth:

Om din målgrupp inte lyssnar är det inte deras fel, det är din.

Det kanske inte låter som ett enormt wow, men det är det verkligen. Uttalandet kan omvandlas till ett antal olika lokaler:

  • Om dina kunder inte kan använda programvaran är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om dina kunder inte köper produkten är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om de inte besöker din webbplats är det inte deras fel, det är din.
  • Om dina anställda inte lyssnar är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om din chef inte lyssnar är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om din ansökan inte fungerar är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om din make inte lyssnar är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om dina barn inte lyssnar är det inte deras fel, det är ditt.
  • Om du inte är nöjd är det inte deras fel, det är ditt.

Jag antar att poängen är, vad är dig kommer att göra åt det? Seth fortsätter:

Om en historia inte fungerar, ändra vad du gör, inte hur högt du skriker (eller gnäller).

Ändra vad du gör. Du har makten att förändras. Ändring betyder dock inte att du måste göra det ensam. Be om hjälp om du behöver det.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.