Utbildning med snabb teknik

utbildning

I går kväll fick jag möjlighet att prata med CIT 499-klass på IUPUI för Dr Thomas Ho. Det var en förlovad klass bestående av några elever som inte hade kommit in på arbetsplatsen, några som hade och andra som för närvarande arbetade inom teknik.

När jag pratade med dem delade jag helt enkelt mina erfarenheter av hur företag börjar använda (eller tvingas adoptera) sociala medier för marknadsföring. Denna marknadsföring omfattar både lagrings- och förvärvsmodeller. Företag försöker anpassa sig, men vi vet hur långsamma vissa företag är att förändras.

Vårt utbildningssystem tvingas också förändras. Jag delade den här otroliga videon det Amy Stark skickade till mig för klassen:

Jag hoppas att jag lämnade ett intryck hos klassen på några mycket specifika saker:

  • För våra CIT-akademiker som går in i infrastruktur är detta en otrolig period vi lever i - var datorkraften går från inköpt hårdvara till fjärrmoln. Det förändrar hur vi bygger och levererar programvara, hur vi distribuerar den programvaran och hur vi startar nya online-företag. Jag nämnde för gruppen att de skulle ta en rundtur i Indianapolis egen BlueLock för att besöka en managed hosting miljö såväl som Lifeline's Eastgate Mall för att besöka framtiden för datagård.
  • För våra CIT-akademiker som går in i programvara är Software as a Service den enda framtiden. Den gamla modellen för att bygga och distribuera programvara på media är bristfällig, dyr och saknar den obegränsade potentialen som SaaS gör. Många föredrar fortfarande den gamla modellen för mjukvarudistribution - jag skulle hävda att företag av SaaS är en extraordinär modell som gör det möjligt för företag att finansiera tillväxt snabbare, bli lönsamma tidigare och fortsätta att förbättra användarupplevelsen med minimala investeringar.
  • För någon högskolestudent kan jag inte stressa Rykteshantering tillräckligt. Utbilda våra elever om att bygga upp ett rykte online - antingen genom att bygga projekt och distribuera dem på webben, blogga om dem, gå med i sociala nätverk och gå med professionell nätverk för att börja vårda professionella relationer är alla steg som krävs för att gå ut ur college och gå in i en framgångsrik karriär. Jag tror att vi alla är överens om att för tillfället dagar av massiv rekrytering av företag för att få dig att gå in i en fet jobbet är för länge borta. Genom att gå online tidigare, utveckla en professionell närvaro och börja träffa och hälsa på regionala proffs - kan du få ett skott på några öppna dörrar.

Tack till Dr. Thomas Ho och CILT-ordförande Stephen Hundley på IUPUI för möjligheten att dela det jag har lärt mig med klassen. Jag kan inte säga tillräckligt om hur otrolig personalen och anläggningarna är på IUPUI - och att ha dem öppna för regionala entreprenörer och sociala medier som jag visar hur dedikerade de är att flytta utbildning med snabb teknik!

IUPUI har också en speciell plats i mitt hjärta eftersom det är där min son för närvarande går i skolan. Bill är en hedersstudent vid IUPUI i både matematik och fysik, en matlärare och han börjar göra lite fysikforskning där. IUPUI har varit en fantastisk institution - att erbjuda och uppmuntra min son att expandera till nya och utmanande möjligheter varje dag. Han har nyligen nominerats av personalen för Barry Goldwater-stipendium!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.