Izotope RX: Så här tar du bort bakgrundsljud från dina röstinspelningar

Izotope RX6-ljud från ljudet

Det finns inget mer försvårande än att återvända hem från ett evenemang, sätta på dina studiohörlurar och ta reda på att det fanns massor av bakgrundsljud i dina inspelningar. Det är precis vad som hände med mig. Jag gjorde en serie podcastinspelningar vid ett evenemang och valde lavaliermikrofoner och en Zoom H6-inspelare.

Vi hade inget dedikerat studioutrymme att spela in, vi satt bara vid ett bord långt ifrån folkmassorna ... men det hjälpte inte alls. Om jag hade min mixer och några studiomikrofoner kunde jag ha ställt in mycket av bakgrunden men dessa lavalier-mikrofoner tog upp varje litet ljud! Jag blev krossad.

Så vi testade med Audacitys verktyg för att ta bort bakgrundsljud men om vi justerade inställningarna började rösten låta otäck. Jag lade upp frågan på mitt favorit podcastforum och min fantastiska vän, Jen Edds rekommenderas omedelbart Izotope RX6, ett fristående verktyg för att reparera ljudfiler.

Utan någon träning eller ens titta på en Youtube-video, knäppte jag mitt hemska ljudspår i verktyget, klickade Röstavstängning, och nästan blöta byxorna när jag lyssnade på bakgrundsljudet helt enkelt försvinner!

Izotope RX röstavstängning

Om du tror att jag gör det här ... gick jag vidare och delade ett utdrag av resultaten. Helt häpnadsväckande! Sidanot - Jag berättade inte det här i min studio, jag använde bara en stationär mikrofon på Garageband ... så döm inte mig.

Izotope RX6 Voice De-noise säljs för närvarande för $ 99 från $ 129. Detta är ett måste för alla podcaster som kämpar med bakgrundsljud i sin inspelning - från klick, till brum, till klippning och mer. Jag använde just det adaptiva läget och förinställningarna, men du kan faktiskt arbeta med din ljudfil som om den vore i Photoshop med ett antal inbyggda verktyg.

Köp Izotope RX6 Voice De-noise

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.