Javascript-fördunkning och min tippning av en programvaruleverantör

Jag skriver en hel del Javascript nyligen för en Ajax-applikation med Google Maps API. Jag har några bekymmer när jag är klar ... applikationssäkerheten såväl som att bara skydda mitt hårda arbete från att någon tar tag i det. Jag är inte säker på hur långt jag ska gå, men jag läste om Javascript-förvirring i en av mina böcker, AJAX HACKS.

Javascript-fördunkning är faktiskt ganska coolt. Det skyddar inte nödvändigtvis ditt skript från stöld, men det gör det mycket svårare genom att byta namn på variablerna och ta bort formatering. Genom att ta bort det vita utrymmet, formatera och minska storleken på namnen på dina variabler finns det en ytterligare fördel - att minska storleken på din skriptfil. Detta hjälper dig att ladda dina sidor snabbare. Jag gjorde ett test för ett 4k-skript och det sparade det ner till cirka 2.5k! Inte dåligt.

OBS: Om du funderar på att göra detta, var försiktig. Google har strikta namngivningsreferenser med sitt API, så var noga med att inte ersätta dessa variabler med andra namn! Det fungerar inte.

Jag slutade köpa en fin liten app från Javascript-källa. Det finns ett exempel på resultaten av att köra skriptet på deras webbplats. Här är en skärmdump:

Javascript-förvirrare

Nu, om att få tipped. Om du inte har läst The Tipping Point av Malcolm Gladwell, det är en intressant läsning. Jag vill inte förstöra Mr. Gladwells ord, men i grund och botten talar det för det faktum att det ofta verkar vara en tipppunkt för beslut vi fattar eller för de faktiska händelser som utvecklas i vår verksamhet och våra liv.

Efter att ha lagt in min kreditkortsinformation för att behandla mitt köp fanns det en extra kryssruta där jag kunde betala 4.99 USD så att företaget skulle behålla min registreringsinformation i händelse av att jag tappade den och behövde installera om och omregistrera program. Jag tänkte på det några minuter ... och markerade rutan. Jag kom ihåg att jag måste mejla en annan leverantör när jag hade tappat registreringsnyckeln för deras ansökan och behövde ladda om den.

Jag bet! Jag kommer troligen aldrig att skriva och be dem om nyckeln, men jag betalade 4.99 dollar för den varma suddiga känslan. Jag är inte upprörd - det är faktiskt ett rimligt pris att behålla min information. Jag är förvånad över att andra leverantörer inte gör det också. Det här är ett sådant scenario som Gladwell talar om i sin bok. Jag såldes redan på programvaran, de bad mig bara om lite mer efter att jag redan hade begått. Trevlig!

En kommentar

  1. 1

    Gladwell kanske gör något som gav dig varma fuzzies, men det är något för mig som borde vara en del av grundläggande kundservice. Den gamla förutsättningen att göra något bra och människor kommer att återställa verk.

    Två gånger på mer än 25 år av datorer har jag varit tvungen att kontakta en leverantör eller mjukvarutillverkare för en nyckelkod. Av någon konstig anledning gjorde dessa koder aldrig det till mitt ständigt växande valv av serienummer och registreringsinformation som lagrats i en säker databas i min personliga informationsplanerare som jag har använt sedan 1992, kallad Time and Chaos (http://www.chaossoftware.com/ om du är intresserad).

    Ett av företagen jag kontaktade gav mig min kod - utan problem - fyra år efter det första köpet. Under de fyra åren sedan det första köpet hade jag bytt e-postklienter, uppgraderat till ett nytt operativsystem och gjort andra köp från dem. En del av det "kundregistret" företaget bör alltid upprätthålla är den listan med koder om du, kunden behöver dem igen.

    Att ta betalt för det är ungefär som den avgift som många försäkringsbolag nu försöker ta ut sina försäkrade för ”bekvämligheten” att ta emot pappersbaserade or elektroniska räkningar (de är inte valfria, kom ihåg), samt avgiften för "bekvämligheten" med att betala med check ($ 1.25 avgift) eller för "bekvämligheten" att betala elektroniskt ($ 1.00 avgift). Avgifterna är i bästa fall skrattretande, men återspeglar företag som passerar den normala kostnaden för att göra affärer direkt, tillsammans med en vinstmarginal.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.