Precis vad läkaren beställde?

Depositphotos 9207952 s

Förra helgen hade jag en fantastisk affärs- / personlig resa upp till Victoria och Vancouver, British Columbia. Jag tog examen från gymnasiet i Vancouver för 20 år sedan och har bara varit tillbaka två gånger. Det är en otrolig stad - ren, vacker, modern och hälsosam. Jag tillbringade lite tid med min bästa vän från gymnasiet och vi fick till och med 9 hål golf i. Det var en fantastisk helg! (Och verksamheten gick också bra!)

Jag märkte ett par saker medan jag var där uppe. En var bristen på överviktiga människor. Slående som det kan verka, det var bara ett fåtal (jag var en av dem). Jag tycker verkligen att det finns en mycket bättre hälsofrämjande atmosfär där i Vancouver. Promenader är typiskt eftersom det finns butiker och butiker i närheten av hem. Vi tillbringade en natt på staden lördag och gick från plats till plats (jag var dock utmattad, så jag fick en taxi ett par gånger!)

Det andra som jag märkte var den inverkan nationaliserad sjukvård har haft på småföretag och entreprenörskap. Det finns ingen rädsla för att lämna ditt jobb för att starta ditt eget företag där. Det är något som ligger i mig som ensamstående pappa. Även om jag inte är förespråkare för byråkratin för nationaliserad medicin och alla de ineffektiviteter som är inblandade, tror jag att det kan finnas ett lyckligt medium.

Jag skulle vilja se effekterna av entreprenörskap och småföretagstillväxt vara en del av samtalet i USA. Kanske kan vi hitta ett lyckligt medium där regeringen hjälper till med vård av småföretag för det första året. Och vi måste definitivt ta itu med den försäkring som "sker" från företag till företag och individ till individ.

God hälsa bör belönas med lägre premier, precis som bra körning gör med bilförsäkring. Kanske kan ett lager av "Healthcare Security" läggas till våra nuvarande försäkringskostnader som skulle täcka oss i tider av arbetslöshet eller i startfaserna för småföretag.

Jag är fortfarande inte en förespråkare för nationaliserad medicin. Jag tror att om du vill se något företag driva dåligt, överlämna det helt enkelt till regeringen att göra! Men friheten från rädsla för att förlora förmåner kväver entreprenörsandan här i USA.

Folk bör ha frihet att starta ett litet företag utan rädsla för att förlora sin sjukförsäkring!

2 Kommentarer

 1. 1

  Jag ser att det här svarar på min tidigare fråga på en annan tråd.

  Jag är 100% emot att regeringen styrde något ...

  Det finns en anledning till att folk från Kanada kör söderut för vård.

  • 2

   Hej ck!

   Jag är med dig i regeringen ... om du vill driva en industri i marken, lägg den bara under regeringsbyråkrati. Som sagt, Universal Healthcare behöver INTE drivas 100% av regeringen, dock som i Kanada.

   Jag tror att det både kan privatiseras OCH vara universellt. Om någon vill betala ur fickan (som kanadensare gör som kommer söderut), varför inte låta dem?

   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.