Se dina alternativ för matchande sökord i AdWords

Google AdWords
Google-annonser

oms-logotypDen här veckan var jag i Houston och Austin för att prata och var paneldeltagare för deras respektive Toppmöten för marknadsföring online. Var noga med att kolla in deras städer och agendasida och delta i ett evenemang ... kvaliteten på presentationerna var enastående och konferensvärd, Aaron Kahlow, höll evenemangen engagerande och roliga.

Igår delade jag ett tips från Apogee-sökning om att köpa länkar till en tredje parts webbplats. Ett annat tips som jag fick vid toppmötet verkar som ett totalt nybörjartips. För att vara ärlig trodde jag att Google Adwords som standard var ett exakt matchning, men de gör det inte! De är som standard a bred matchning (verkar onda om du frågar mig)! Det finns fyra typer av matchande algoritmer:

  1. sökord = bred matchning
  2. "nyckelord" = matcha exakt fras
  3. [nyckelord] = endast matcha exakt term
  4. - nyckelord = matchar inte denna term

Hos min Navy Veterans webbplats, Jag har sett ett antal veterinärannonser komma upp! Jag är säker på att det slår av sökordet "Vet", men annonsören bör se till att han letar efter Vet, samtidigt som det säkerställer att det inte matchar "Navy Vet".

avancerade sökord

En sista anmärkning, om det gamla Adwords-gränssnittet förvirrade dig ... Jag är där med dig. Jag loggade in idag och det nya beta-gränssnittet är ganska trevligt. Det bör finnas en länk uppe till höger för att förhandsgranska den om du får en chans. I det nya gränssnittet är sökordsmatchningen helt dold och du måste klicka på en länk för att utöka det!

2 Kommentarer

  1. 1

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.