Kiss Theory Good Bye: The Five Crippling Habits of Companies

0977684806.01. SCMZZZZZZZ V44661370Igår avslutade jag behandlingen Starfish and the Spider: The Unstoppable Power of Leaderless Organisations. Om jag skulle rangordna det kan det bli en 3 eller 4 av 10. Det går snabbt att läsa och budskapet bakom det är både snabbt och otroligt viktigt. Med all ärlighet kunde den dock ha publicerats som en vitbok och hade samma inverkan. Det är inget brott för författarna ... det är bara att boken är en upptäckt och bekräftelse. Det är inte en handlingsbok.

Bob Prosens bok, Kiss Theory Hejdå är tvärtom. Så fort jag hämtade den här boken kände jag mig som om jag gick av en rulltrappa och på ett raketfartyg. Jag är bara genom introduktionen och det finns redan värdefull information. Här är en teaser - de fem förlamande vanorna som får företag och organisationer ingenstans snabbt:

 1. Frånvaro av tydliga anvisningar
 2. Brist på ansvarsskyldighet
 3. Rationalisering av sämre prestanda
 4. Planerar istället för åtgärder
 5. Motvilja mot risk och förändring

Ummm ... oj! Bob summerade bara min växande frustration med mitt jobb. Jag jobbar för en fantastisk, framgångsrik arbetsgivare växer som galen. Ju fler anställda och befordringar, desto långsammare verkar vi dock. Bob vet inte något om vårt företag men han spikade det absolut! Dessa är just de saker som saktar ner oss måste vi ändra omedelbart.

Jag gav ett par exemplar av den här boken till några personer i organisationen. Jag hoppas att de också har klarat sig genom introduktionen! Jag kan inte vänta med att gräva i resten av den här boken. Boken fokuserar inte på dessa förlamande vanor, den fokuserar på vad som behövs för att förändra organisationen och få den att gå i rätt riktning!

Jag är säker på att jag kommer att dela mycket mer från den här boken med dig de närmaste veckorna. Plocka upp en kopia av Kiss Theory Good Bye av Bob Prosen så att vi kan diskutera det tillsammans.

7 Kommentarer

 1. 1

  Wow, låter som företaget jag arbetar för just nu. Det verkar som om ett företag börjar växa från ett innovativt litet till medelstort företag till mer av en företagsmiljö. Dessa fem vanor blir vanliga.

 2. 2

  dang. mitt lokala bibliotek har det inte.

  Jag är 100% med dig på topp 5. Jag går igenom en "låt oss ignorera vår sista post mortem och upprepa samma problem" vid min start just nu. usch.

  • 3

   Intressant, engtech. Vi är så rädda för våra senaste misstag att vi är förlamade i planeringsläget. Veckor från släpp och vi diskuterar fortfarande funktioner och funktioner. Det är inte hälsosamt alls. I ett företag, en av de bästa cheferna jag någonsin hade kallat det "Analysförlamning".

   Ibland måste du bara gå framåt. Till din punkt kan du dock inte bara flytta utan att justera!

 3. 4
  • 5

   Böcker är mitt kreativa utlopp och de drar verkligen till min fantasi. Jag har alltid varit en ivrig läsare - mest för att jag alltid har kunnat tillämpa det jag har lärt mig på det jag gör.

   Naturligtvis är kreativitet förmodligen inte ett primärt krav för de jobb jag gör (även om det är kärnan i det). Du har naturligtvis både blivit utbildad och har tränat dig själv i kreativitet - så jag antar att öppna en bok kanske inte är den bästa resursen för dig. Det är verkligen ett intressant perspektiv, Bitt! Har du andra kreativa butiker?

   Jag försöker göra en av fem böcker för att vara fiktiva så att jag inte är begravd i ledarskap, tekniskt och marknadsföringsmaterial. Jag är försenad med det just nu!

 4. 6
  • 7

   Trevlig! Lite Sjöstjärna humör! Jag är rädd att att klippa av huvudet skulle helt säkert döda oss. Ironiskt nog, även om vi har dessa 5 frågor att ta hand om, är huvud är den jag tror mest på att göra nödvändiga förändringar.

   Tyvärr har jag inte befogenhet att faktiskt göra ändringen så det är svårare för mig att göra det. Jag försöker dock göra skillnad!

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.