Begränsa Jetpacks relaterade inlägg till ett specifikt datum

begränsningsdatum

Idag kontrollerade jag en artikel som jag hade skrivit och märkte att det relaterade inlägget som kom upp var från 9 år sedan på en plattform som inte längre fanns. Så jag bestämde mig för att ta en djupare titt på jetpack relaterade inläggsalternativ på min webbplats och se om jag kunde begränsa datumintervallet.

Jetpack gör ett fantastiskt jobb med att välja relevanta inlägg som liknar, men tyvärr har de ingen aning om att många av artiklarna kan vara inaktuella. Jag tar ofta bort gamla inlägg som inte är meningsfulla, men jag har inte tid att granska alla 5,000 artiklar jag har skrivit i över ett decennium!

Tyvärr finns det ingen inställning på jetpack för att åstadkomma detta kan du bara ställa in om du vill ha en rubrik, vad rubriken är och alternativ för layouten, om du vill visa miniatyrer, om du vill visa datumet eller om du vill visa något innehåll.

relaterade inlägg plugin jetpack

Som med praktiskt taget allt i WordpressDet finns dock ett robust API där du kan anpassa ditt barns tema (eller temas) functions.php-fil och ändra hur det fungerar. I det här fallet vill jag begränsa omfattningen av alla relaterade inlägg till 2 år ... så här är koden:

function dk_related_posts_limit( $date_range ) {
  $date_range = array(
    'from' => strtotime( '-2 years' ),
    'to' => time(),
  );
  return $date_range;
}
add_filter( 'jetpack_relatedposts_filter_date_range', 'dk_related_posts_limit' );

Detta lägger till ett filter i frågan som de relaterade inläggsprogrammet använder. Jag laddade upp uppdateringen till min webbplats och nu är de relaterade inläggen begränsade till allt som har skrivits under de senaste två åren!

Det finns ytterligare sätt att anpassa dina relaterade inlägg också, kolla in supportsidan för Jetpack om ämnet.

Upplysning: Jag använder min Wordpress och jetpack affiliate länkar i det här inlägget.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.