Är du verkligen i 1% av LinkedIn?

edin

Tal. Ibland gör de mig helt nötter. Idag är ett bra exempel. LinkedIn lade ut ett e-postmeddelande som gratulerade sina medlemmar som var i den högsta procentandelen av de profiler som visades. Här är nyckeln ... visade profiler. Så här ser e-postmeddelandet ut ... komplimanger av vän Daren Tomey:

Daren Tomey

Daren är en hårdladdare och absolut i min 1% -klubb av försäljningschefer runt om i landet. Jag tänker inte ta bort det från honom. Frågan är varför skulle Darens profil vara en av de mest visade? Och hur kan du komma in i klubben med 1 procent?

Hälften av ekvationen är enkel, den andra hälften svår.

 1. För det första ansvarar Daren för försäljningen på Zmags - an plattform för digital publicering (och en klient). Försäljningen är brutal. Omsättningen är hög och företagen alltid du letar för talang. Nyckeln här är du letar. Ser = vyer. Så sätt säljledningen eller försäljningschefen i din profil så skjuter du i höjden. Inom mitt nätverk var de flesta av de bästa procentsatsarna i försäljning.
 2. För det andra, arbeta hårt för att ansluta på LinkedIn. Daren känner nästan alla i landet från alla större företag. Han är en otrolig nätverkare och har massor av relationer. Han är väl respekterad i mjukvaru- och teknikindustrin och i vem som är vem som säljer ledare. De fler anslutningar, desto bättre är chansen att hans profil visas.

Buzzfeed gjorde ett bra jobb med bryta ner siffrorna och med rätta kritisera den efterföljande delningen som hände på den sociala webben. Den här kampanjen var en shill ... det manipulerade människor att dela LinkedIn-varumärket - vilket är tydligt på den utgående kommunikationen.

Det här är den typ av kampanj som gör mig nötter. Procenten är ett löjligt tal som betyder ingenting ... verkligen ingenting. Om du är en superstjärna inom ditt område som är kräsen över vem du ansluter till på LinkedIn, fick du inte någon av dessa e-postmeddelanden. Men om du är i en bransch med tung rekrytering med ett stort nätverk ... och du är skit på ditt jobb ... har du fortfarande fått en av dessa e-postmeddelanden.

Rykte ska förbannas, påståenden kasseras ... säg bara till någon att de är speciella så att de delar det. Och det fungerade felfritt.

Påminner mig om en av mina T-shirts: Du är speciell. Precis som alla andra.

15 Kommentarer

 1. 1

  Doug trevligt stycke och tankeväckande dock medan denna kampanj är en shill - vad det syftar till att få människor i denna 1% eller 5% eller 10% tänka på är - hmmm Jag är uppenbarligen mer intressant än jag trodde 🙂 kanske jag vill veta vem som är tittar på min profil? Och för endast $ 16 (eller mer) - jag kan ta reda på det.

  Var intressant att veta hur många premiumregistreringar de fick 🙂

 2. 3

  Tack för att du kollade in det här. Mina 5% var misstänksamma. Jag är halvaktiv, men inte tillräckligt för att jag ska vara så hög i toppen. Duncan har en bra poäng nedan - jag undrar hur många premier som såldes som ett resultat?

 3. 4

  Det geniala med det? Jag visste ingenting om det förrän jag läste det här Doug - shill eller inte, det fungerade.

 4. 7

  Douglas, bra inlägg. Så snart jag fick 5% tänkte jag ”Jag är en på 10 M ... inte så speciell.) Jag gav efter att dela den på LinkedIn (endast); men jag betalade inte för premiumtjänsten för att få reda på mer detaljer. Du kanske borde använda det här kommentarsektionen för att se vilka andra reaktioner människor har ...

  • 8

   Helt välkomna kommentarer om huruvida kampanjen lyckades eller inte. Min gissning är att eftersom det är ett bete och byta stil meddelanden, det gjorde inte bra. Även om det fick massor av uppmärksamhet.

 5. 9

  Mina tankar exakt. Jag har hört att även poliser som har gjort rutinen "bra polis, dålig polis" under intervjuer faller för det själva. Så det var med mig och min 5% poäng från LinkedIn. Även om jag visste att det var en anmärkningsvärd stat (jag får inte * så * många visningar) kände jag mig på något sätt tvungen att twittra om det! Jag avstod.

 6. 10

  Jag är ganska aktiv på LinkedIn och är också målmedveten om att växa mitt nätverk. Jag tycker att informationen är insiktsfull och marknadsföringskampanjen är geni. Jag önskar bara att jag hade tänkt på det. Doug, du har ett glas halvt tomt syn på detta. Det är bara gott att tänka på ... 1%, 5% eller 10% av 200 miljoner är stora grupper att buntas i, ja. Men ändå är det välkommen information. Jag twittrade mitt meddelande ... Jag tyckte att det var coolt. Och som marknadsförings- och försäljningsentusiast är jag också glad att vara en del av alla innovativa (och smakfulla) marknadsförings- eller försäljningsinitiativ. Och sanningen ska sägas, jag har nog tweetat några saker som var mindre intressanta tidigare. Konversationen du har startat om detta är bara kraftfullare marknadsföring som härstammar från LinkedIn's senaste tillkännagivande till de mest visade profilerna. Jag tror att du kanske spelar rätt i deras hand.

  Jag uppskattar dock din synpunkt, det är alltid coolt att se saker ur en annans perspektiv. Tack för att du startade den här diskussionen!

 7. 11

  Bra inlägg. Jag fick ett e-postmeddelande där jag fick veta att jag var inom 5% och jag blev förvånad - dessa punkter var i linje med vad jag tänkte. Även om jag förstår marknadsföringen bakom är faktumet att det är viktigare att vara ärlig än att försöka få användaren att känna sig varm och otydlig inuti.

 8. 12
 9. 14

  Du (och jag) hör inte till de 1% bästa av LinkedIn-medlemmarna.

  Du är i de 1% mest visade profilerna bland medlemmar, duplicerade profiler, personer som har loggat in en gång och glömt bort det, personer som har dött, hoaxsters, bedragare och spammare.

  Men vi är alla förgäves så vi delade det. Bra för oss!

 10. 15

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.