Hur viktig är din LinkedIn-profilbild?

Hur viktig är din LinkedIn-profilbild?

För flera år sedan var jag på en internationell konferens och de hade en automatiserad station där man kunde posera och ta några huvudbilder. Resultaten var häpnadsväckande ... intelligensen bakom kameran hade du placerat ditt huvud mot ett mål, sedan justerades belysningen automatiskt, och boom ... bilderna togs. Jag kände mig som en supermodell att de kom ut så bra... och jag laddade upp dem direkt till varje profil.

Men det var det inte verkligen mig. Jag är ingen supermodell. Jag är en gemytlig, busig och glad knubbig kille som älskar att le, skratta och lära av andra. Ett par månader gick och jag åt middag med min dotter och en kvinna som jag kände satte sig ner för att prata med oss. Min dotter... som inte kan låta någon situation gå ofotograferad... tog ett foto av oss mitt i skrattet.

Jag älskar den här bilden. Jag behövde en frisyr, bakgrunden var varmt trä, belysningen var välkomnande och jag har på mig en vanlig vinröd t-shirt.. ingen kostym eller slips. Detta foto is mig. När jag kom hem klippte jag den och satte upp den på min Link profil.

Se och få kontakt med Douglas på LinkedIn

Självklart är jag inte bara anställd på LinkedIn. Jag är en talare, en författare, en konsult och en företagare. Det går inte en vecka innan jag inte får kontakt med en potentiell partner, kund eller anställd på LinkedIn. Jag kan absolut inte nog betona hur viktig din profilbild är. Innan vi träffas vill jag se dig, se ditt leende och titta i dina ögon. Jag vill känna att du är vänlig, professionell och en fantastisk person att få kontakt med.

Kan jag få det från ett foto? Inte allt... men jag kan få ett första intryck!

Påverkar en LinkedIn-bild din hyrbarhet?

Adam Grucela kl Pass-Photo.online svarade på denna nyckelfråga med några enastående råd med stödjande statistik i denna infografik. Infografiken berör några kritiska aspekter av ett LinkedIn-profilfoto... inklusive de främsta egenskaperna:

 • Karisma – få besökaren att gilla och lita på dig.
 • Professionalism – anpassa bilden till din nisch.
 • Kvalitet – ladda bara upp väl tagna bilder.
 • Personlighet – få dem att lära känna dig bättre.

De ger några tips – som att anlita en professionell fotograf, använda en bild av hög kvalitet, se till att den är professionell, använd bra hållning och visa din karisma. de ger också några röda flaggor:

 • Använd inte ett delvis synligt ansikte.
 • Använd inte ett lågupplöst foto.
 • Använd inte ett semesterfoto.
 • Använd inte en bild som inte är äkta.
 • Använd inte ett företagsfoto framför ett personligt.
 • Var inte överdriven på att vara avslappnad.
 • Använd inte ett foto utan ett leende!

Infografiken låter dig också veta att ditt foto inte är allt ... att optimera hela din LinkedIn-profil är avgörande för att öka din förmåga att ansluta och bli anställd. Se till att läsa våra andra artiklar och tillhörande infografik, inklusive denna detaljerad guide för att optimera din LinkedIn-profil, samt dessa ytterligare LinkedIn profil tips.

Men jag hatar att fota

Jag förstår men din profilbild är det inte till dig! Om du hatar att få och använda bilder på dig själv, fråga en god vän som du litar på. Det finns inget som att få en fotograf och en vän att ta dig ut, ta några dussin bilder och låt sedan din betrodda vän välja det foto som ska användas. De känner dig! De kommer att veta vilken som verkligen gör ett bra jobb med att representera dig.

1 kan en länkad bild få dig ett jobb

2 länkade foton rekryterare

3 länkade första intryck

4 länkade profilbild har visats

5 egenskaper länkad i profilbild

6 röda flaggor linkedin profilbild

7 hur man optimerar linkedin profilbild

8 linkedin profiloptimering