Lev älska skratta

GrubblaJag har tänkt mycket på senaste tiden och blivit poetisk med min son om livet, föräldraskap, arbete, relationer, etc. Livet kommer på dig i etapper och du tvingas fatta beslut som du aldrig ville.

Steg 1: Äktenskap

För ungefär 8 år sedan var det min skilsmässa. Jag var tvungen att ta reda på om jag kunde hantera att vara en "helgfader" eller ensamstående. Jag valde det senare eftersom jag omöjligt kunde leva utan mina barn.

Under skilsmässan fick jag ta reda på vilken typ av man jag skulle vara. Kommer jag att bli en arg ex-man som drog sitt ex in och ut ur domstolen, dålig mun i sitt ex till sina barn, eller skulle jag ta välsignelsen att få mina barn och ta vägen. Jag tror att jag tog den höga vägen. Jag pratar fortfarande med min ex-fru ofta och ber till och med för sin familj ibland när jag vet att de kämpar. Sanningen är att det tar mycket mindre energi på det här sättet och mina barn har det mycket bättre för det.

Steg 2: Arbete

På jobbet har jag fått ta beslut också. Jag har lämnat mer än några bra jobb under det senaste decenniet. Jag lämnade en för att jag visste att jag aldrig skulle bli vad min chef ville att jag skulle vara. Jag lämnade en till nyligen för att jag inte personligen blev uppfylld. Jag är i en fantastiskt jobb nu det utmanar mig varje dag ... men jag är realistisk att jag antagligen inte kommer att vara här om ett decennium från och med nu.

Det är inte så att jag tvivlar, det är bara det att jag trivs bättre med min "nisch" inom marknadsföring och teknik. Jag gillar att röra mig snabbt på jobbet. När saker saktar ner och företag behöver de färdigheter som inte intresserar mig, inser jag att det är dags att gå vidare (inne eller ute). Jag har kommit på att när jag arbetar med mina styrkor är jag en mycket gladare person än när jag oroar mig för mina svagheter.

Steg 3: Familj

Jag närmar mig 40 nu och har kommit till en punkt i mitt liv där jag också måste fatta beslut med mina relationer. Tidigare har jag lagt mycket energi på att ha en familj som är "stolt över mig". På många sätt var deras åsikt viktigare än min egen. Med tiden insåg jag att de mätte framgång mycket annorlunda än jag någonsin gjort.

Min framgång mäts av mina barns lycka, kvaliteten och kvantiteten av fasta vänskap, mitt nätverk av medarbetare, respekten jag får på jobbet och de produkter och tjänster jag levererar varje dag. Du kanske märker att titel, berömmelse eller förmögenhet inte fanns där. De var inte, och kommer aldrig att bli det.

Som ett resultat har mitt beslut varit att lämna folk bakom som försöker dra ner mig istället för att lyfta upp mig. Jag respekterar, älskar och ber för dem, men jag tänker bara inte lägga ner energi på att försöka göra dem lyckliga längre. Om jag inte lyckas med deras åsikt kan de behålla sin åsikt. Jag är ansvarig för min lycka och de borde ta ansvar för sitt.

Som pappa är jag glad över vilka mina barn för närvarande är, och jag älskar dem villkorslöst. Våra konversationer dagligen handlar om vad de lyckades göra, inte om deras misslyckanden. Som sagt, jag är hård mot mina barn om de inte lever upp till sin potential.

Min dotters betyg sjönk betydligt förra veckan. Jag tror att det mesta var att hennes sociala liv hade blivit viktigare än hennes skolarbete. Men det gjorde ont när hon fick sina betyg. Hon grät hela dagen eftersom hon vanligtvis är A/B -student. Det var inte hur besviken jag var som var uppenbar, det var hur besviken hon var.

Katie älskar att leda i klassen och hatar att vara längst ner. Vi gjorde några förändringar-inga besökande vänner på vardagar och ingen sminkning. Sminkningen var den tuffaste ... Jag trodde verkligen att hon skulle bränna hål i mig med ögonen. Men inom veckan började hennes betyg komma tillbaka. Hon bränner inte hål i mig längre, och till och med skrattade åt mig häromdagen i bilen.

Det är en tuff högtrådsakt, men jag gör mitt bästa för att framhäva det positiva, inte det negativa. Jag försöker styra dem i riktning mot det vackra havet, inte alltid påminna dem om stormen bakom dem.

När mina barn trivs med vem de är, blir jag mer förtjust i vem de blir. De förvånar mig varje dag. Jag har otroliga barn ... men jag har inga missuppfattningar om vem "jag tycker att de ska vara" eller "hur de ska agera". Det är för dem att ta reda på. Om de är nöjda med sig själva, sin riktning i livet och med mig ... då är jag glad för deras skull. Det bästa sättet jag kan lära dem är genom att visa dem hur jag agerar. Buddha sa: "Den som ser mig ser min undervisning." Jag kunde inte hålla med mer.

Steg 4: Glädje

Jag minns a kommentar ett tag tillbaka från en god 'virtuell vän', William som frågade: ”Varför måste kristna alltid identifiera sig?”. Jag svarade aldrig på frågan eftersom jag var tvungen att tänka mycket på det. Han hade rätt. Många kristna tillkännager vem de är med en 'heligare än du' -inställning. William har all rätt att utmana folk om detta. Om du sätter dig själv på en piedestal, var beredd att svara på varför du är där!

Jag vill att folk ska veta att jag är kristen - inte för att det är den jag är utan för att det är den jag hoppas vara en dag. Jag behöver hjälp med mitt liv. Jag vill vara en snäll person. Jag vill att mina vänner ska känna igen mig som en som brydde sig, lade ett leende på läpparna eller inspirerade dem att göra något annorlunda med sina liv. När jag sitter på jobbet och arbetar med en envis leverantör eller en bugg som jag felsöker i cirklar, är det lätt för mig att glömma helheten och säga några ord. Det är lätt för mig att bli arg på de personer på företaget som gör mig tuff.

Min (begränsade) syn på de läror jag tror på säger till mig att de människorna på det andra företaget förmodligen arbetar hårt, har utmaningar de försöker övervinna och de förtjänar mitt tålamod och respekt. Om jag säger att jag är kristen, öppnas det för kritik när jag är hycklare. Jag är ofta en hycklare (för ofta) så låt mig gärna veta att jag inte är en bra kristen, även om du inte har samma övertygelse som jag.

Om jag kan ta reda på steg 4 kommer jag att lämna den här världen en väldigt, mycket glad person. Jag vet att jag kommer att uppleva sann glädje ... Jag har sett den typen av glädje hos andra människor och jag vill ha det själv. Min tro säger mig att detta är något som Gud vill mig att ha. Jag vet att det är något som finns att ta, men det är svårt att avstå från dåliga vanor och förändra vårt hjärta. Jag kommer dock fortsätta jobba på det.

Jag hoppas att det här inlägget inte var för flummigt för dig. Jag behövde ventilera lite om mina familjeproblem och att skriva öppet hjälper mig mycket. Kanske hjälper det dig också!

13 Kommentarer

 1. 1

  STOR inlägg! Och jag älskar att veta att jag inte är den enda föräldern som straffar genom att ta bort sminken. Min dotter tycker att eyeliner är hennes bästa vän. Det är fantastiskt hur snabbt hon "får det" när hon inte får ha det. 🙂

  • 2

   Eyeliner är fadern till en 13-åringens fiende. 🙂

   Jag tycker att smink är en hal sluttning. Jag har aldrig varit ett fan av mycket smink och min teori är att kvinnor använder mer och mer för att de blir okänsliga för hur vackra de verkligen är. Så ... om du är 13, slutar du se ut som en Picasso när du är 30 år.

   Med en sminkpaus hoppas jag att Katie kan se hur vacker hon är och sedan använda mindre senare.

   • 3

    Jag håller med. Även om min dotters eyeliner-färdigheter kom till stor nytta ikväll när jag gjorde mig redo för Heartland Film Festival Crystal Heart Awards-galan. Hon förklarade att jag ”gjorde det fel” och fortsatte med att sminka mina ögon mycket smakfullt. Ja, jag är inte ett stort fan av smink, mestadels b / c Jag gillar inte att spendera tiden på det. Många kvinnor som sätter på den med en murslev bör stoppa b / c de är faktiskt väldigt vackra under. Du är en bra far för att försöka lära din dotter vad skönhet egentligen är.

 2. 4

  Wow, vilket inlägg Doug! Jag gillar verkligen din attityd.

  Du vet, det finns en stor överlappning mellan kristendomen och islam när det gäller familjevärden och sociala värderingar. Mycket av det du sa att du tror på exemplifierar många av islams läror. Det är roligt att ibland icke-mulsimer som du gör ett bättre jobb med att demonstrera islamiska värden än vissa muslimer.

  Så för det här hälsar jag dig! Fortsätt den positiva attityden. Du är en jättebra bloggare och du låter verkligen som en jävla pappa.

  • 5

   Tack AL,

   Det är roligt att du säger det. Jag har läst Koranen och har några vänner som är islamiska. Varje gång vi träffas hittar vi så mycket gemensamt mellan våra religioner. Tack för dina komplimanger också - jag tror inte att jag är så bra förälder som jag kunde vara, men jag försöker!

 3. 6

  Ledsen att säga det, men det här inlägget får mig att diskutera om jag ska avsluta prenumerationen eller inte - av några anledningar:

  1. Detta är en blogg om marknadsföring (eller det är mitt intryck). Även om det är bra att lägga till personlighet och fina att nämna din tro, avstängde mig ett långt inlägg om religion.

  Missförstå mig inte; religion är bra och jag respekterar din tro. Men religion är personlig, och jag tror inte riktigt att den har en plats på en företagsblogg. Om jag ville läsa om religion skulle jag prenumerera på bloggar med religiösa åsikter.

  2. Att skriva om en tonårsflicka som gråter hela dagen över dåliga betyg får mig att känna mig illa i magen. Barnet är inte besviken, hon är troligen rädd för din reaktion!

  3. Att skriva om att bestraffa ett barn för dåliga betyg efter att hon grät hela dagen (vilket egentligen inte är en normal tonårsflickareaktion) får mig att bli ännu sjukare. Straffa någon när de har gjort något fel och inte ångra det, visst. Men när någon har gjort ett dåligt val, insett det, lärt sig av det och är redo att göra bättre nästa gång, låt det vara så. Låt flickan bygga upp självförtroende. Låt henne göra bättre för att hon vill - inte för att hon är rädd för straff.

  Jag respekterar att du kanske eller inte håller med mig. Jag tänkte bara att du kanske skulle vilja veta varför det här blogginlägget missade märket helt hos mig.

  • 7

   Hej James,

   Tack för att du tog dig tid att skriva. Om du känner dig tvungen att avsluta prenumerationen skulle jag vara ledsen att se dig gå men jag är okej med det. Det här är inte en företagsblogg, det är en personlig. Som sådan rekommenderar jag mina läsare om mitt hantverk men jag är också transparent för att förmedla mina trosuppfattningar till mina läsare.

   Med tiden har jag blivit stora vänner med läsare av min blogg - främst delvis till det faktum att jag delar både mitt arbete och mitt liv med mina läsare. Jag gör; behåll dock mina personliga inlägg i min kategori "Homefront" så att du kan undvika att läsa dem om du vill.

   Jag respekterar din åsikt om vad som hände med min dotter också. Min dotter är inte låst någonstans :), hon har en ganska inställning ... mobiltelefon, mp3-spelare, dator, TV, etc. så hon är knappast "straffad" även om det var svårt att ta bort smink. Jag kan garantera dig att hon inte är rädd för mig. Hon kan bli upprörd om hon tror att hon besviken mig, men jag har aldrig gett Katie anledning att vara "rädd".

   Jag är inte så säker, vid 13 år borde jag någonsin ha tillåtit henne att sminka sig men hon är en bra tjej med bra betyg och en bra attityd - så jag försöker ge henne den frihet hon vill. När hon visar mig att hon klarar det, sätter jag aldrig gränser för henne. Om du är förälder vet du hur svårt dessa situationer är.

   Jag hoppas att du håller fast och lär känna mig! Det finns bra info på den här bloggen och jag älskar att berätta vad jag lär mig i branschen.

   Skål,
   Doug

 4. 8

  Rätt nog, Doug. Jag har också en affärsblogg med en kategori som heter "Personal Ramblings" för samma typ av saker. Webbplatsens layout och täckning hittills hade gett mig intrycket att det var en strikt affärsblogg.

  Jag befinner mig i en mycket udda position på Internet. Jag är kanadensisk och vår kultur tenderar att vara mycket tystare om religion än våra amerikanska grannar, varav många tenderar att vara ganska extremistiska (enligt min mening och jag säger inte att du är extremist). Jag respekterar människors tro och har min egen också, jag gillar bara inte att bli tvångsmatad.

  Tyvärr har den extremismen gjort mig väldigt försiktig med att bli bibladunkad, och min radar för det inkommande dunkandet verkar vara inställd på hög känslighet. Så om jag inte blir dunkad här, håller jag mig. En rättvis affär?

  När det gäller döttrar ... Det är bra att höra att du känner igen att tonåringar behöver den friheten, och tack för att du rensar upp det. Jag tror bestämt att ju hårdare koppel, desto mer problem föräldrar sätter upp för. Jag får inte heller "föräldrar som har en tung hand med sina barn. Det är bara inte svaret.

  Och ... Jag har en 14-åring och ett barn själv, så jag kan relatera till utmaningarna med föräldraskap och sminkens kraft.

  Tack igen för ditt svar. Jag hade lite (okej mycket) en knäskakreaktion på inlägget, så att dela lite om mig så att du inte tror att jag är en fullständig röv, läs upp mitt inlägg om knäskakreaktioner.

  • 9

   Vi amerikaner gillar att skjuta allt i allas ansikte - krig, rikedom, teknik, musik, religion ... du heter det och vi är stolta över hur illa vi förstör det! När en av oss är uppriktig är det svårt att ta oss på allvar.

   Jag bodde i Vancouver i 6 år och tog examen från gymnasiet där. Faktum är att min mammas sida av familjen alla är kanadensiska. Min farfar är en pensionerad officer från de kanadensiska styrkorna. Jag är ett stort fan av Kanada och kan fortfarande sjunga hymnen (på engelska glömde jag den franska versionen). Min mamma är Quebecois, född och uppvuxen i Montreal.

   Jag skojar med mina kompisar i gymnasiet att Amerika inte kunde be om en bättre toque än Kanada!

   Tack för ditt tankeväckande svar ... Jag tog det aldrig alls.

 5. 10
 6. 12

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.