Fall inte för bedrägeriet ”Lokal närvaro”

Depositphotos 37564193 s

Min telefon ringer hela dagen. Ofta är jag i möten med kunder men vid andra tillfällen sitter det öppet på mitt skrivbord medan jag får jobbet gjort. När telefonen ringer tittar jag över och det ringer ofta in 317 riktnummer. Men numret finns inte i mina kontakter så jag ser inte vem personen egentligen är som ringer till mig. Med över 4,000 kontakter i min telefon - synkroniserad med Link och Evercontact... Jag identifierar nästan alla som ringer till mig.

Men det här är annorlunda. Detta är ett utgående försäljningsföretag som spoofar 317 riktnummer för att försöka förbättra chanserna att jag tar upp telefonen. När vi talade med Bill Johnson - vår klient, en expert på utgående försäljning och grundare av Försäljning, detta kallas lokal närvaro och det är det senaste universalmedlet för utgående samtalsteknik.

Här är ett exempel från RingDNA:

Problemet med lokal närvaro är att det omedelbart börjar handskakningen mellan en säljare och en kund med ett oärligt engagemang. I denna tid och tid, där konsumenter kräver mer transparens och ärlighet från företag, är detta i direkt konflikt.

Lokal närvaro är utbredd och växer i branschen ... och det är också bedrägligt och dumt enligt min mening. Jag försöker inte slå RingDNA - de är en av hundratals leverantörer som säljer den här lösningen och den första som jag hittade en video till på Youtube. Men medan RingDNA-videon visar antalet telefonsamtal som besvarats eller returnerats, ger den inte insikt i skadorna på din försäljning genom att använda denna bedrägliga strategi.

Doug Hansen, chef för kontoutveckling av Sväng, ringde oavsiktligt ett samtal från en leverantör som tidigare pratat om deras lokala uppringningsfunktioner. Omedelbart tänkte han mindre på säljarens integritet trots att han i förväg visste vad de gjorde.

Jag har över 30 års erfarenhet av försäljning, inklusive prospektering i telefon och har experimenterat med förmodligen lika många olika tekniker för att få tillbaka samtal eller upphämtningar som någon annan. Medan jag förstår attraktionen av lokala nummer för att visas på ett prospekts nummerpresentatör, tycker jag att det att göra så ofta tipsar utsikterna som de har vilselett de tar upp och skapar en barriär av negativitet som måste brytas från början. Även om dessa tekniker är effektiva för att komma till utsikterna snabbare, överför de också att vi är mindre transparenta och direkta i vårt tillvägagångssätt och undergräver vägen till en förtroendefull relation.

Doug sa det perfekt. Även om svarsfrekvensen ökar när du ringer in med samma riktnummer kan jag inte föreställa mig att din omvandlingsfrekvens ökar med den. Jag kan inte heller tro att du inte riskerar hela försäljningscykeln genom att börja på en vilseledande fot.

Tillit och äkthet är nycklarna till varje försäljning. Riskera dem inte genom att spoofa riktnummer!

5 Kommentarer

 1. 1

  Ja, det här är ett av de knep som har passerat utgångsdatumet. För 18 månader sedan lurade detta mig vid de första samtalen, nu ignoreras allt som inte träffar nummerpresentatör ...

 2. 2

  Även om detta kan förutses vara vilseledande, är det svårt att ignorera den ökade svarsomvandlingsfrekvensen och dess användning är extremt användbar under omständigheter där A. kunden har begärt ett samtal eller B. slutanvändaren är en konsument. Nu, om du säljer till C-suite eller företagskonton, använd inte lokal närvaro. Men när det gäller förtroende hade jag använt det här verktyget i en tidigare position (vid den tiden sålde jag till konsumenter) och förtroendet förlorades ALDRIG. Det skulle tas upp hela tiden - "Är ni lokala" där jag skulle berätta för dem om vårt intuitiva telefonsystem och avsluta den frasen med "ganska smart, eller hur?" Vi skulle båda ha ett skratt och fortsätta med försäljningssamtalet. Under tiden ökade svarsfrekvensen med över 400% i just den applikationen. 4 gånger möjligheterna att stänga affärer. Jag tar dessa odds varje dag.

  • 3

   Det finns ett antal vilseledande marknadsföringsstrategier som förbättrar svars- och omvandlingsfrekvensen i varje medium, Ryan. Du tar oddsen, jag är inte en fan och tror inte att bra företag med fantastiska produkter och tjänster behöver göra saker på det här sättet.

   • 4
    • 5

     Jag är inte advokat, men jag tror inte att det finns något lagligt krav på att tvinga ett riktnummer för att matcha den som ringer upp. Tänk på din egen mobila enhet ... Jag kan vara i Las Vegas och ringa någon och "317" kommer fortfarande att registrera sig.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.