Låsa ner Facebook

Facebook ogillar

Skäm mig, men jag är verkligen inte uppmärksam på saker som sekretessinställningar, användningsvillkor eller andra finstilta när jag lägger till mig själv i en tjänst. Jag väntar vanligtvis för att se om det finns en motreaktion från samhället och sedan agerar jag därefter. Denna speciella fråga snedde mig dock, och jag insåg inte ens vad jag hade gjort.

My Facebook profil är ganska öppen för alla som vill ansluta. Jag är en social person och jag har verkligen inga hemligheter (eller pengar för alla er hackare där ute), så jag ansluter till alla. Ungefär det enda undantaget från detta är geolokaliseringsverktyg. Jag tycker att det är ganska läskigt att människor jag inte känner och bor i någon annan stat bryr sig om var jag checkar in.

Hur som helst, i det här fallet publicerade någon något på min vägg som var stötande för en stor majoritet av befolkningen. Jag kommer inte att gå i detalj ... det var inte porr, bara en verkligt smaklös attack på deras tro. Jag är inte en religiös person, men jag har anständigheten att inte förolämpa människor som är. Tro är något som inte bara är heligt, vi har redan kommit fram till att folk inte har något emot att döda sig själva över det. För många människor är deras tro allt de har. Enligt min åsikt saknar det någon anständighet som en medmänniska och det är helt enkelt meningsfullt.

Vad som hände inom några minuter var att folk vände mig ... tillsammans med en översvämning av kommentarer om vilken jävel jag var. (Ironin är att jag lät personen som gjorde det veta att jag blev besviken över dem). Så på grund av att en person i mitt nätverk saknar någon form av anständighet, har jag varit tvungen att låsa mina behörigheter. Jag tillåter fortfarande vänner att posta på min tidslinje ... men ingen annan kommer att se informationen. För att komma till den här skärmen, klicka på nedåtpilen på Facebook (uppe till höger just nu) och välj sedan Hur du ansluter. Jag har ringat in de två inställningarna jag har uppdaterat.

facebook-behörigheter s

För dina Facebook-guruer där ute, hindrar detta också något innehåll från att göra det till min vägg från en annan persons vägg som jag kommenterar? Eller kommer detta att göra det?

7 Kommentarer

 1. 1

  Den tillståndsändringen kommer inte att förändra någonting i dessa avseenden. Dina vänner kommer fortfarande att se när du kommenterar eller gillar något. Ditt enda alternativ är att inte kommentera dessa saker. De senaste bruttofotoerna på Facebook är ett medvetet utnyttjande av hur Facebook fungerar.

  I grund och botten skapade Anonym flera falska konton, länkade dem alla tillsammans, lade till en massa riktiga människor, laddade upp massor av grova bilder, gillade sedan och kommenterade dem alla. När du kommenterade det fotot visades det på dina väggar eftersom det redan hade så många andra kommentarer och gillanden. Facebook fungerar precis som det ska: presentera det mest populära innehållet (om dina vänner har engagerat sig med det).

  Den enda vägen runt det är att ignorera eller dölja det innehållet, och om du är som jag, informera dina andra vänner om det så att de också vet det.

  -Jack

 2. 3

  Egentligen hänvisar jag till vad de flesta ser: artikeln i deras nyhetsflöde. Om någon postade ett objekt direkt på din vägg är det en annan historia. Min gissning är dock att du hänvisar till ditt nyhetsflöde. Ja?

 3. 5

  Jag har alltid gjort en punkt för att låsa ner mina Facebook-inställningar. Jag är inte mer antisocial än du, men jag började detta när jag började få vänförfrågningar från några ganska misstänkta människor. Beviljas, jag investerar inte i sociala nätverk som du gör med din karriär och synlighet, så jag har inget intresse att följa eller bli vän av tusentals människor som annars inte känner mig från Adam.

  Dessutom behöver jag inte någon hjälp för att sätta min fot i munnen, jag kan göra det ganska bra på egen hand.

 4. 7

  Standardinställningen ska vara automatisk låsning och göra alla sekretessfunktioner lätta att hitta. Låt sedan den enskilda användaren öppna de funktioner de vill ha. Det är vad en noggrann webbplatsägare skulle göra.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.