Var är din lojalitet?

handskakning

Lojalitet definieras som kvaliteten på att vara lojal mot någon eller något. Har du någonsin märkt det hur lojalitet diskuteras dock? Vi pratar om hur kunder är lojala, hur anställda är lojala, hur klienter är lojala, hur väljare är lojala ...

  • Arbetsgivare pratar om anställdas lojalitet, men då anställer de externa, utvecklar inte sin egen talang internt, eller värre - de säger upp lojal talang. Varför är deras lojalitet bara till botten eller aktieägaren?
  • Politiker förväntar sig väljarlojalitet, men sedan väljer vi ledare som röstar i partilinjer och glömmer vem de ska representera. Varför är deras lojalitet till deras parti större än deras väljare?
  • Företag pratar om kundlojalitet, men de erbjuder nyförvärvade kunder mer uppmärksamhet och en bättre affär än befintliga. Var är deras lojalitet mot befintliga kunder? Jag älskar videon från Allierad bank som tar en humoristisk titt på kundförvärv

Så varför mäter vi alltid lojalitet från botten upp?

Det verkar när någon i ledarskapsperson diskuterar lojalitet, de pratar inte om deras lojalitet, de pratar om hur kunder eller anställda är lojala mot dem. Varför fungerar det så? Jag tycker inte att det borde.

Lojalitet är viktigt för mig. När någon ser mig i ögonen och de skakar min hand uppskattar jag det mer än något juridiskt dokument eller signatur. När någon stöter på det, som en leverantör eller partner, blir jag direkt otäck. Om de är villiga att offra sin lojalitet, finns det inget de inte gör för ett pengar. Jag går ut ur mitt sätt att aldrig göra affärer igen med ett sådant företag.

Den enda klienter Jag förväntar mig att lojalitet är de som vi har investerat i. Företag diskonterar ofta avgifter eller hoppar genom bågar för företag som de vill göra affärer med - vi är inte annorlunda. Vi rabatterar inte för förvärv, men ofta donerar vi generöst resurser till företag som inte har några andra alternativ. När de väl har kommit på fötterna hoppas jag dock att de kommer att vara tacksamma för den investering vi gjort och att de kommer att vara kvar hos oss. Sanningen är att vi inte ser det så ofta. Det verkar som att lojaliteten är död.

Om en kund betalar oss bra för att få dem resultat - och det gör vi inte - skulle jag inte förvänta mig någon lojalitet från den klienten eftersom vi inte höll på att avsluta affären.

Ärligt talat tror jag att de politiska mötena under de senaste par åren handlar om lojalitet. Jag tror att de flesta gärna sänker mer pengar i en rik persons ficka ... men vi förväntar oss att de kommer att vara lojala mot oss som konsumenter. Steve Jobs var ett solidt exempel på detta. Vi ursäktade vinstmarginalerna och offshore-produktionen eftersom vi, kunderna, var väl omhändertagna.

Ger du samma lojala mot dina partners och kunder som du förväntar dig av dina leverantörer och anställda?

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.