Få ut det mesta av din intäktsgenerering

Depositphotos8874763 m 2015

Intäktsgenerering av en blogg är svår om du inte har mycket trafik eller om du har en bra nisch. Jag driver några olika reklamtekniker på min webbplats och har varit imponerad av de intäkter jag uppnått. Ett av problemen med att köra annonsutrymme är att få ut det mesta av fastigheten. Kör du visningsannonser? Banderoller? Knappar? Textlänkar?

Jag tror att detta är tanken bakom nya ansträngningar som Rubicon Project (vilket har ökat mina intäkter på pay-per-click-annonsering tredubblat på min blogg). Deras system övervakar annonsernas prestanda och justerar den reklam som visas där i enlighet med detta.

Lägg märke till var jag bestämde mig för att "spela" och göra mina egna rekommendationer ... inte bra:

Rubicon-projektets prestanda

Nästa generation av intäktsgenerering

Nästa på webben är dock applikationer som tillåter både utgivaren och annonsören full kontroll. ContextWeb, tillkännagav ett ledande reklamföretag i går att de lanserar ADSDAQ Exchange Agency Trading Desk. Här är en blurb från deras pressmeddelande:

Byråer står inför de utmanande frågorna om effektiv medieutgifter och tillgång till handlingsbar insikt i en tid med publikfragmentering. De kommer att använda ADSDAQ Exchange Agency Trading Desk för att koppla prestanda till sammanhang över alla digitala kampanjmedieutgifter. Med samma kontextuella motor i realtid som driver företagets medieverksamhet kan en digital byrå använda ADSDAQ Exchange Agency Trading Desk för köp på portaler, annonsnätverk och webbplatsspecifika köp för att dela upp köp i innehållskategorier och associera kampanjresultat till dessa kategorier . Tjänsten fungerar separat från företagets medieverksamhet.

När en köpare eller analytiker har fått den här analysen kan byrån "med ett knapptryck" köpa mer av det lager som fungerar för en viss kampanj och sälja alla lager som underpresterar deras förväntningar.

Med ADSDAQ (ännu inte implementerad på min blogg) kan jag ställa in ett lägsta pris för min fastighet MEN visa andra annonser om ingen bestämmer sig för att köpa. Vilken bra idé!

ADSDAQ-intäktsgenerering

Med andra ord, om jag anger att den övre vänstra knappen är värd $ 150, kan en annonsör på ADSDAQ säkra positionen och betala priset. Men om ingen biter kan jag visa en alternativ annons där. Mycket intelligent. Nu bestämmer du vad din fastighet är värd! Jag kommer att gräva i detta djupare och hoppas att jag verkligen kan experimentera med ADSDAQ under kommande månader. Det största är att jag inte behöver överge de människor jag använder nu!

Artikel om Yahoo! Företag

4 Kommentarer

 1. 1

  Tack för heads up - bara besökte den och registrerade dig. Jag är fortfarande i färd med hur jag kommer att slutföra alla mina annonsintäkter på alla mina webbplatser ... detta kan visa sig vara ganska fördelaktigt.

  Lyckönskningar,

  Barbara

 2. 2

  Douglas– tack för inlägget! Jag är ansvarig för förläggarprogrammet vid Rubicon Project. Jag är glad att höra om din positiva upplevelse med vårt program. Vårt team har arbetat mycket hårt för att hjälpa utgivare som du att tjäna mer pengar på annonserna på din webbplats medan de gör mindre arbete.

  Definitivt hålla oss uppdaterad om din feedback.

  JT
  Rubicon-projektet

  • 3

   Tack för att du kom förbi, JT.

   Rubicon spelade inte bra med ADSDAQ så jag var tvungen att dra den metoden. Annonserna dök upp men inga klick tycktes registrera sig i Rubicon. Vi kan inte ha det! Jag tror att jag kunde ha "fejkat" det genom att betjäna sidan genom en iframe, men det är lite hack.

   Jag släppte en anteckning för att stödja ikväll. Ytterligare kudos på din kundtjänst - ni är otroliga.

   Doug

 3. 4

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.