Ditt varumärke borde finnas på sociala medier

sociala medier bro

affärsman_in_a_bowler_hat.jpgDå och då stöter jag på inlägg som talar om hur människor inte vill "engagera sig" med varumärken på sociala medier och att ditt varumärke inte borde vara där, det borde vara människor etc. etc.

Det senaste var ett inlägg från Mike Seidle, en lokal bloggare och affärsperson. Jag vill inleda att jag inte känner Mike och jag har inget emot honom. Jag följer honom vidare Twitter och jag tror att han generellt sett har några bra tankar om affärsbloggar och sociala medier, men jag håller fortfarande inte med Mike i denna punkt.

Det är OK för ditt varumärke att vara på Twitter - att vara på Facebook - att vara aktiv i sociala medier. Det är det verkligen och av ett par anledningar.

 1. Det ger dina kunder en poäng att samla nyheter och information om ditt företag.
 2. Det låter dig övervaka konversationen.
 3. Det låter dig ansluta till andra märken och eventuellt skapa relationer och parterneships baserat på deras interaktioner i sociala medier.

Mike påpekar att människor vill engagera sig med andra människor. Ja, det här är sant, men det betyder inte att du inte kan hugga ut ett utrymme för ditt varumärke också. Här är några effektiva sätt att göra detta:

 1. Bekräfta vem som tweets / uppdaterar Facebook etc. för ditt företags räkning: Genom att tillhandahålla några riktiga ansikten hjälper det att humanisera ditt varumärke. FreshBooks gör ett bra jobb med detta på deras Twitter-sida.
 2. Låt dina anställda interagera på sociala medier på personlig nivå OCH på ditt företags vägnar: Jag hanterar vårt twitterkonto liksom vår Facebook-sida men jag har också mina personliga konton. Många avFormstack Kunderna vill inte följa mig, för jag tycker ibland att jag vill prata om sport eller om mina barn eller vad som helst som händer, så mycket av det jag har att säga är inte bra för dem. Men jag är också en förespråkare och en evangelist för online formbyggareFormstack , och när det är vettigt pratar jag om de coola sakerna vi gör på mina personliga konton. Det ger insikt för människor som följer mig om vad jag gör för att försörja mig och hjälper till att utsätta dem förFormstack . Stärk ditt varumärke och dina anställda så kommer det att löna sig.
 3. Ha personlighet. Om du ska engagera dig som ditt varumärke på sociala medier visar lite personlighet. Vi vet att varumärken inte är människor, men ju mer "liv" du kan ge ditt varumärke på sociala medier desto mer värde kommer du att få från att interagera genom flera medier.

Hålla med? Instämmer inte alls? Har andra idéer om hur du använder ditt varumärke i sociala medier, låt mig veta i kommentarerna!

4 Kommentarer

 1. 1

  Bra inlägg! En annan poäng jag skulle göra är att människor inte kommer att följa, bli ett fan osv ... av ett varumärke de inte vill engagera sig med. Så om de följer eller ett fan så är det självklart att de vill interagera / engagera sig. Titta på Facebook-fansidan för YATS! De har tusentals fans och bra interaktion med sina kunder.

 2. 2
 3. 3

  Vi har haft mycket framgång med att använda sociala medier med vårt varumärke på Malmaison. Jag tror att tricket är att använda det på ett annat sätt än vad du skulle göra med andra typer av traditionella medier. Till exempel är Twitter ett utmärkt sätt att interagera individuellt med kunder - om någon twitterar en fråga om vårt varumärke, svarar vi dem direkt personligen och alltid med humor och fräck personlighet.

  Malmaison

 4. 4

  Jag håller med.

  Titta på det här. En del av det du gör med Social är att engagera dig. Jag skulle ge en riktig person vid förlovningstid om du värdesätter relationen!

  Den andra delen av det du gör är dock att locka eller bjuda in. Du vill göra människor medvetna. Mycket av detta är ganska generiskt. Det är inte riktigt personligt engagemang. Det är Tweeting om nytt innehåll du gör tillgängligt, eller Tweeting om andras innehåll som du gillar eftersom det resonerar med dina egna meddelanden. De grejerna behöver inte en riktig person.

  Slutligen finns det tillfällen när du vill göra varumärket uppenbart eftersom du måste säga något ganska kommersiellt. Om en riktig person gör det skadar det deras äkthet. Om ett varumärke gör det är det förväntat beteende.

  Jag har nyligen skrivit ett blogginlägg om strategier för social marknadsföring här:

  http://corpblog.helpstream.com/helpstream-blog/20.

  Skål,

  Bob Warfield
  Helpstream VD

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.