Gapet i marknadsföringsteknik?

OS stafett stafettFör många, många år sedan var jag analytiker på en tidning. Varje vecka samlade jag data från våra produktions- och distributionssystem och arbetade för att hitta var det var tid eller pengar att spara. Det var ett utmanande jobb men jag hade ett bra ledarskap och under det decennium jag arbetade där minskade vi vår verksamhetsbudget varje år.

Det var ett oerhört givande jobb. Jag var personligen ansvarig för en budget på flera miljoner dollar - så att hitta avfall tillät inte bara företaget att spara pengar, det tillät mig också att spendera pengar där det behövdes mest. Det var tillfredsställande att förse de anställda med de verktyg och tekniker de behövde för att göra deras liv enklare.

Att hitta möjligheter i systemet ledde oss nästan alltid till anslutningar i systemet, men inte i själva distinkta processer. De flesta nätterna gick pressarna perfekt, införingsutrustningen var felfri, lastbilarna gick bra och bärarna arbetade hårt för att få papperet till din dörr. Däremellan fastnade transportörer, linjer misslyckades, pallar föll, lastbilar lastade och trafiken stoppade transportörerna.

Med ett par decennier av marknadsföring analys bakom mig har möjligheterna inte förändrats. På mitt arbete fungerar sajterna bra, nyhetsbrev går okej, det analytics är bra, bloggen klarer sig fantastiskt, uppmaningsåtgärden klickas och leads läggs till i Salesforce.

Emellertid alla anslutningspunkter däremellan saknas. Nyhetsbrevet synkroniseras inte med webbplatsen eller analytics. De analytics fångst mest statistik, men inte en del av den viktiga informationen från webbplatsen eller bloggen. Bloggen lockar mycket trafik, men spårning av folk från bloggen till företagets webbplats går vilse. Och inom Salesforce spårar vi inte de nyckelord som gav dem, artiklarna de läste eller CTA de klickade på. Anslutningarna är trasiga.

Och de är inte lätta att fixa!

Vårt marknadsföringsteam vet vad som behöver göras, de saknar helt enkelt resurser för att allt ska fungera sömlöst just nu. Jag tror inte att detta är annorlunda med något annat företag ... vi alla kämpar med ineffektivitet på grund av hur våra system integreras och automatiseras. Det har varit en passion för mig i många år, men jag är inte säker på att någon stor utveckling har träffat marknaden.

När jag ser på framtiden för marknadsföringsteknik tror jag inte att möjligheterna ligger i medierna själva ... Jag tror att de ligger i förbindelserna mellan dem.

2 Kommentarer

 1. 1

  Okej du stumpade mig, på två punkter. För det första är det viktigt att räkna? Tänk om du bara gjorde vad du gjorde och inte mätte, skulle det fortfarande räknas? För det andra är jag stumpad med “Salesforce” så jag ska räkna ut den där ...

  • 2

   Hej Penny!

   Om vi ​​inte räknar, hur vet vi att vårt arbete lönar sig? Re: Salesforce - det är en mjukvara som en tjänst (online) kundrelationschef (CRM). I grund och botten kan du hålla reda på leads och kunder, varje kontaktpunkt med dem, möjligheter etc. För en organisation med flera avdelningar eller så många kunder att du inte kommer ihåg dem är en CRM viktig så att du kan ha alla kunder historier till hands.

   Jag är glad att du frågade! Ibland blir jag lite för nördig här 🙂
   Doug

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.