Mavericks på jobbet: Vem anställer?

Mavericks på jobbet: Varför de mest originella sinnen i affärer vinnerFörra månaden valde Indianapolis Marketing Book Club Mavericks at Work som bok att läsa. Jag älskar böcker, och särskilt älskar affärsböcker. Mitt hus är fullt av dem. Jag läser den här och började precis Ät aldrig ensam: Och andra hemligheter till framgång, ett förhållande i taget.

Mavericks at Work är en av de otroligt inspirerande böckerna, men jag är inte säker på om jag får min "fyllning" av dem. Tom Peters, Guy Kawasaki, Seth Godin, och till och med mina vänner och familj fortsätter att be mig att vara en Maverick.

Jag är en Maverick i hjärtat, men jag är inte övertygad om att världen behöver så många mavericks. Gör vi?

Maverick: en ensam dissenter, som en intellektuell, en konstnär eller en politiker, som tar en oberoende ställning förutom sina medarbetare.

När allt kommer omkring behöver vi inte killar som helt enkelt ska fixa våra bilar, sopa golven, hålla bussarna igång och titta på butiken? Har alla företag verkligen råd att fortsätta marknadsföra Mavericks? Det är inte så att jag tvivlar på min egen entreprenörsanda, jag tvivlar bara på att det finns många möjligheter för Mavericks där ute.

En god vän till mig frågade hur jag gillar boken. Jag svarade: "Jag älskar boken!"

Sedan var jag tvungen att gå tillbaka till jobbet. Det är inte så att mitt arbete inte tillåter mig att vara inflytelserik ... det är helt enkelt det verksamheten som helhet uppskattar inte nödvändigtvis mavericken på jobbet. De är icke-konformisterna, utomstående, bråkmakarna. Ofta tror jag att det är Maverick som slutar leta efter nästa möjlighet - för det är aldrig där de bara lämnade.

Har jag fel på det här?

5 Kommentarer

 1. 1

  Jag tror att människor kan ta en oberoende ställning i vad de än gör ... till och med butiksskötare och bilmekaniker. Jag tror inte att vi kan ha för många människor som slutar göra saker bara för att "det är så de är" och istället ställer frågor, beslutar att gå emot spannmålen och som ett resultat förbättra världen omkring oss.

  • 2

   Jag håller med, det är därför vi har Jessie James som bygger motorcyklar, Orange County Choppers, bygger motorcyklar. Och alla människor som kommer att göra kontraktsarbete för dem. Tror du att alla dessa människor är konformister, spela det säkert i livet. dessa är exempel. Jag är en icke-konformist. Jag är en vit kvinnlig amerikaner som gick i akupunkturskola. det var länge tre år. och jag är inte asiatisk anständig. Jag skulle säga att det är en non-conformists. Vi behöver verkligen fler avvikelser

 2. 3

  Jesse

  Jag håller inte med och tar mig inte på fel sätt, ingen av dem är nödvändigtvis mer värdefull än den andra. Jag tror att ett bra team behöver "lyftare och pushers". De som tycker det och de som kan utföra den planen.

  Jag undrar bara hur många mavericks en bransch kan hantera och om det verkligen finns någon brist på dem!

 3. 4

  Jag tänkte också på det här, men jag insåg att alla kan vara maverick ibland och en "lyftare och pusher" andra gånger (även om det kräver att bita tungan). Det skulle inte vara bra om alla föreslog att göra allt på ett nytt sätt varje gång. Men jag tror att det finns utrymme för alla att ställa de frågor som behöver ställas, särskilt ”varför?”. Och enligt min erfarenhet ställs denna fråga alltför sällan.

 4. 5

  Jag håller med. Vi måste ha människor att driva på de nya idéerna och drömma om vad som kan vara. Precis så viktigt behöver vi människorna som kan fokusera på att göra det som är nödvändigt för att föra den nya riktningen framåt.

  Det finns en tid och en plats för båda. Stagnation uppstår när inga nya idéer erbjuds. Emellertid kan stagnation också uppstå när alltför många idéer kastas in i mixen och ingen är villig att arbeta med någon annans idéer.

Vad tror du?

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.